Păreri greșite despre dragoste: Trebuie să fie dificil

Imaginea predominantă a dragostei în filme și la televizor este că ar trebui să fie o provocare, ceva pentru care te lupți cu orice preț. Aceasta nu este este o reprezentare realistă a dragostei. De cele mai multe ori, îndrăgostirea se produce pur și simplu. Nu este ceva foarte spectaculos. Nu e cazul nici să muți munții pentru a-i dovedi persoanei iubite că o meriți și nici să te compromiți sau sacrifici de dragul ei. Drama atât de des asociată cu dragostea se aplică, de obicei, numai relațiilor nesănătoase. Acolo este vorba, mai ales, de obsesie sau așteptări nerealiste, mai degrabă decât de o conexiune autentică.

O relație sănătoasă și iubitoare este una în care doi oameni pot fi ei înșiși. De asemenea, ei se gândesc, mai degrabă, la ce îi pot da celuilalt decât la ceea ce pot obține de la el. Ambii se completează reciproc. Nu trebuie să lupți niciodată pentru iubirea cuiva sau să te comporți într-un anume fel pentru a face pe cineva să te iubească.

Cum să atragi mai multă dragoste în viața ta

Păreri greșite despre dragoste: Dragostea trece peste orice obstacol

De la muzică la filme la literatură, oriunde te uiți, vezi povestea că drgostea trece peste orice obstacol, că doar de dragoste ai nevoie. Dragostea este cu siguranță un lucru frumos. Dragostea este, de asemenea, necesară pentru ca o relație să reziste, dar nu este suficientă. Uneori, doi oameni nu se potrivesc, chiar dacă sunt atrași la început unul de celălalt. Este regretabil, dar este adevărat.


Mulți oameni rămân mult prea mult timp în relații care nu merg. Ei încearcă să se schimbe pentru cealaltă persoană, să devină ceea ce își dorește ea. Ei încearcă să facă
relația să funcționeze prin toate mijloacele. Nu reușesc decât să eșueze.


Există ideea că, dacă îl iubești pe cineva suficient, se va rezolva. Dar uneori nu merge asta. Dacă sunteți prea diferiți, s-ar putea să nu vă adaptați la viața împreună, mai ales când amândoi nu sunt dispuși să facă compromisuri, există așteptări nerealiste sau au un stil de viață și valori mult prea diferite. Dragostea nu este întotdeauna suficient de puternică pentru a ține oamenii împreună. Mai este nevoie și de scopuri, viziuni pentru viitor și valori comune.

 

Păreri greșite despre dragoste: Numai dragostea adevărată durează

A fi îndrăgostit de cineva nu înseamnă că este persoana potrivită pentru tine. Nu-ți garantează nimeni că vei fi fericit alături de ea. Există anumite relații în care oamenii nu se îndrăgostesc, dar se apreciază unul pe celălalt și hotărăsc să se căsătorească din diverse motive. Chiar și acest fapt poate duce la o relație care să-i împlinească pe amândoi, iar conviețuirea ar putea duce la dragoste.

Te poți îndrăgosti de oameni total nepotriviți. În schimb, poți alege rațional un om lângă care să rămâi și, pe parcurs, să te îndrăgostești de el. Bineînțeles, trebuie să existe o oarecare atracție, dar nu înseamnă că ar trebui să fie cu scântei, de la început, pentru ca relația să funcționeze.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com