Păpădia este o hrană și un medicament excelent. Aceasta este cel mai adesea considerată o buruiană ce invadează grădina și peluza.

Papadia este pervazivă și invazivă. Din fericire, este o sursă excelentă de hrană și medicament naturist pe care îl poți găsi cu ușurință pe oriunde.

Dacă le adunați din sălbăticie, este înțelept să le alegeți pe acelea care, sigur, nu au fost supuse îngrășămintelor, pesticidelor și altor substanțe chimice.

Păpădia în alimentația copilului. 9 beneficii ale acestei plante

1. Ajută digestia

Păpădia funcționează ca un laxativ ușor și ajută la promovarea digestiei, stimulând în același timp apetitul și echilibrând bacteriile naturale și benefice din intestine.

Aceasta crește eliberarea acidului gastric și a bilei pentru a îmbunătăți digestia, în special a grăsimilor.

2. Îmbunătățește imunitatea

Întreaga plantă de păpădie, inclusiv florile, frunzele și tulpina sunt comestibile.

Deși au un gust ușor amar, îl puteți minimiza prin recoltare în primăvară sau toamnă.

S-a demonstrat prin studii că păpădia stimulează funcția imună și luptă împotriva ciupercilor și a microbilor.

Balsam natural homemade pentru creșterea sănătoasă a părului la copii

3. Îmbunătățește sănătatea osoasă

Păpădia este încărcată cu calciu, care este crucial pentru rezistența și creșterea oaselor.

De asemenea, ele sunt bogate în antioxidanți cum ar fi luteolină și vitamina C, care protejează oasele de deteriorarea rezultată din cauza radicalilor liberi din organism.

4. Ajută la scăderea în greutate

În general, urina noastră este formată din până la 4% grăsimi.

Nivelul ridicat de urinare are ca rezultat eliminarea grăsimilor și a apei din organism.

Fiind un diuretic natural, păpădia promovează urinarea, promovând astfel pierderea în greutate sănătoasă. În acest fel, acestea sunt foarte benefice pentru adolescenți care încearcă să reducă greutatea.

Are calorii puține, la fel ca cele mai multe legume cu frunze verzi. Acesta este motivul pentru care ele sunt, de asemenea, utilizate ca îndulcitori pentru a conține mai puține cantități de zaharuri nesănătoase.

5. Anemia

Păpădia este încărcată cu vitamine, fier și proteine.

Deși fierul este o parte integrantă a hemoglobinei în sânge, vitaminele precum vitamina B și proteinele sunt esențiale pentru formarea globulelor roșii și a altor componente ale sângelui.

Păpădia îi ajută pe copiii anemici să-și păstreze sănătatea sub control.

6. Constipație

Există anumite componente ale păpădia, cunoscute ca fibre dietetice ridicate, un ajutor benefic pentru digestie, precum și pentru sănătatea intestinală corespunzătoare.

Fibrele alimentare nu numai că încurajează circulația intestinului sănătos, dar reduc, șansele de constipație și diaree la copii și adulți.

Păpădia funcționează prin reglarea mișcărilor intestinului. În general, păpădia este sugerată pentru copiii care suferă de constipație, deoarece este relativ liniștitoare la stomac.

În plus, a fost folosit și pentru a stimula apetitul.

7 beneficii pe care le au germenii în alimentația copiilor

7. Are proprietăți de vindecare

Păpădia este, de asemenea, utilizată ca o legumă și este furnizor bun de fibre. Stimulează digestia.

În trecutul recent, a fost utilizată pentru tratarea bolilor precum scorbut la copii pentru a primi vitamina C.

De asemenea, acesta prezintă proprietăți de vindecare pentru boli precum dispepsia și infecțiile intestinului, stomacului și sistemului urinar.

8. Icter

Icterul este o afecțiune cunoscută a ficatului care implică supraproducția bilei de către organ, care provoacă dezastru asupra metabolismului organismului la intrarea în sânge.

Ei bine, păpădia sunt eficiente pentru a trata icterul la copii pentru că promovează sănătatea ficatului în timp ce reglează producția de bilă.

Fiind un diuretic natural, păpădia promovează urinarea, eliminând astfel excesul de bilă.

În cele din urmă, ajută la combaterea infecțiilor virale, deoarece este un antioxidant și dezinfectant din cauza prezenței luteolinului și a vitaminei C.

Aceste beneficii pot fi maximizate prin combinarea cu sucul de trestie de zahăr, deoarece înlocuiește zahărul din organism.

Lipsa zahărului în astfel de cazuri poate duce la oboseală și slăbiciune extremă. Prin urmare, păpădia contribuie la stimularea nivelurilor de energie după infecție la copii.

9. Acnee

Sucul de păpădie este un detoxifiant eficient, stimulant, diuretic și antioxidant.

Toate aceste proprietăți îl fac un tratament excelent pentru acnee, ceea ce adolescenții caută.

Acneea apare în mod special în timpul adolescenței, când corpul copilului suferă numeroase modificări hormonale și fiziologice care trebuie reglementate.

Dacă acești hormoni nu rămân la un raport sănătos, aceștia ar putea fi depozitați ca substanțe toxice în interiorul corpului.

Aceste toxine tind să iasă împreună cu transpirația prin glandele sebacee sau prin glandele sudoripare pe piele.

Ei bine, în timpul acestor schimbări hormonale, aceste glande au tendința de a secreta un nivel mai ridicat de ulei care, atunci când este contactat cu pielea moartă, poate bloca porii pentru a împiedica secreția de toxine, eventual rezultând acnee.

Fiind un stimulant, detoxifiant și diuretic natural, păpădia ajuta la îndepărtarea toxinelor din organism prin calea urinei și a transpirației, regulând în același timp secreția hormonilor.

Semințele de pepene roșu sunt nutritive. Cum le consumi și 11 beneficii pe care le au

Aplicarea externă de păpădie pe zonele afectate de acnee poate inhiba infecția microbiană în timp ce reduce semnele frustrante de acnee.

De asemenea, accelerează vindecarea din cauza conținutului de vitamina C, astfel încât cicatricile și inflamația roșie urâtă, ca urmare a acneei, să fie mai puțin observabile.

Ca sfat de precauție, trebuie remarcat faptul că este important să vă consultați medicul înainte de a utiliza păpădia în orice terapie naturistă sau ca tratament pentru orice boală.

De asemenea, seva laptelui de păpădie poate provoca iritații, mâncărime sau reacții alergice la nivelul pielii și trebuie ținută la o distanță sigură de ochi.

De multe ori, copilul ar putea fi alergic la acest aliment. Asigurați-vă că verificați acest fapt înainte de a-l include în alimentația copilului dumneavoastră.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto