Aveți opinii diferite în cuplu? Este o oportunitate de a crește

Ia acest conflict ca pe o oportunitate de a crește relația voastră. Dr. John Gottman, faimosul autor de cărți despre cuplu, spune că, oricare ar fi partenerul tău, veți avea anumite lucruri cu care nu veți fi de acord. Cu oricine te-ai fi căsătorit, ai fi aut anumite domenii în care opiniile voastre ar fi fost divergente. Deci, nu puteai scăpa de acest gen de conflict. Pentru a vă împăca, este bine să aveți o discuție sinceră, în care să vă expuneți fiecare dorințele și apoi să încercați să ajungeți la un rezultat comun. Nu încerca să-ți impui punctul de vedere, dar nici nu renunța cu totul la pretențiile tale.

Citește și: Când părinții au opinii diferite în ce privește educația copilului…

Opinii diferite în cuplu. Mai multe posibilități de a rezolva problema

Un exemplu de compromis ar fi să mergeți acum unde vrea el, iar în viitorul concediu unde îți dorești tu. Ați mai putea încerca să ajungeți la destinația cea mai apropiată într-un week-end prelungit și să aveți vacanța mai lungă în locul mai greu accesibil. Dacă, de exemplu, unul dintre voi își dorește să urce pe munte, iar celălalt nu, puteți alege o pensiune la care să ajungeți cu mașina și să rămâneți acolo. În timpul zilei, cel mai sportiv poate face trasee mai grele, pe când celălalt se poate plimba sau sta la soare. Seara, vă întâlniți la o cină romantică și toată lumea este fericită.

Opinii diferite în cuplu. Ceva normal

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395Este normal să aveți opinii diferite în general și despre planurile de vacanță, în particular. Este normal să visați la lucruri diferite, pentru că sunteți diferiți. Însă nu este deloc bine dacă nu reușiți să ajungeți la o soluție comună. Acest lucru reflectă probleme în relație, incapacitatea de a le rezolva și de a crește. La prima vedere, căsnicia nu e funcțională. Un prim pas ar fi ca partenerii să conștientizeze asta și să se implice în relansarea ei în mod real. În acest caz, este vital aportul unui specialist care le poate asigura un cadru pentru a reconstrui. El va fi un arbitru, o parte neutră, dar le va oferi și o procedură organizată prin care cei doi își pot reface legătura,” spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com