Un studiu al factorilor care contribuie la obezitate în rândul copiilor de vârstă preșcolară i-a identificat pe cei trei ca fiind cei mai predictivi dacă un copil va fi supraponderal.

Somnul inadecvat, părinții al căror indice de masă corporală îi clasifică ca supraponderali sau obezi, restricțiile impuse de mamă asupra produselor alimentare care sunt destinate să le ajute să gestioneze greutatea.

Interesant, studiul, publicat în revista „Obezitatea în copilarie”, a constatat că restricțiile privind alimentele sănătoase și nesănătoase au fost predictori egali ai problemelor de greutate la copii.

Cercetătorii de la Universitatea din Illinois au examinat 22 de factori de risc posibili înainte de a trage concluziile finale despre obezitatea la copii.

Condimentele îți țin de cald iarna! Află care sunt și ce beneficii au

Obezitatea copiilor – 3 factori de risc maxim identificați

Acești factori de risc sunt maleabili și oferă o foaie de parcurs pentru dezvoltarea intervențiilor care pot duce la o posibilă reducere a greutătii copiilor.

Trebuie să ne concentrăm pe convingerea părinților de a-și îmbunătăți starea de sănătate, de a schimba stilul alimentar.

Important este ca alimentele sănătoase să fie disponibile mereu membrilor familiei.

Alimentele nesănătoase nu ar trebui oferite copiilor la vârste mici, spre păstrarea sănătății lor.

Cercetarea actuală se bazează pe primul val de date generate în acest studiu longitudinal, realizat atunci când copiii aveau doi ani.

Studiul a oferit informații ample privind demografia, istoricul de sănătate al copilului și părintelui și practicile de hrană pertinente.

Asistenții de cercetare au făcut, de asemenea, vizite la domiciliu la fiecare participant.

Acolo au verificat înălțimea și greutatea, luând mai multe informații despre istoria părinților.

Datele au fost apoi supuse analizei statistice.

Consumi mulți carbohidrați? Sunt mai periculoși decât grăsimile

Obezitatea copiilor – 3 factori de risc maxim identificați

Părinții ar trebui să recunoască faptul că preferințele lor alimentare le sunt transmise copiilor și că aceste gusturi sunt stabilite în anii preșcolari.

Dacă, în calitate de adult, aveți un obicei alimentar care vă permite să mențineți o greutate mai mare, copilul va trăi și el în acest mediu.

În mod similar, dacă sunteți un adult sedentar, televizorul și jocurile pe calculator, vor fi practici asimilate de copii, ulterior.

Copilul mănâncă doar alimente nesănătoase. Cum îl convingi să-și schimbe obiceiul

Obezitatea copiilor – 3 factori de risc maxim identificați

Luați în considerare și faptul că restricționarea accesului copiilor de la anumite alimente va face doar să le dorească și mai mult.

Dacă copiii nu au avut niciodată șansa să mănânce în mod regulat cartofi prăjiți, aceștia ar putea să-i guste la prieteni.

În schimb, lucrați la schimbarea obiceiurilor alimentare, astfel încât alegerile sănătoase, cum ar fi fructele și legumele, să fie disponibile.

Amintiți-vă că este nevoie de un anumit număr de expuneri la o mâncare înainte ca un copil să o încerce.

Trebuie să le oferiți lor mereu un exemplu și să vă vadă cum o mâncați.

Nu folosiți mâncarea pentru a vă mitui copiii atunci când sunt răniți sau dezamăgiți, permiteți elevilor de vârstă preșcolară să-și aleagă alimentele.

Încurajați-i pe copii să fie atenți la ceea ce mănâncă, spun cercetătorii. Așa își vor păstra sănătatea.

Sursa foto