Jesus Hueche, în vârstă de 28 de ani, se urcase într-un copac din fața casei sale din Bahia Blanca, Argentina, pentru a-i tăia crengile uscat, iar într-un moment de neatenție s-a dezechilibrat și a căzut de la o înălțime de aproape doi metri. Imediat, cățelul său Tony s-a lipit de el și nu s-a mișcat până nu a primit îngrijiri de paramedicii, chemați de vecini.

Și-a păzit stăpânul până la sosirea ambulanței

Tony  nu a vrut să se dea de pe el nici măcar când a  ajuns echipa de salvare, începând să latre și mărâie, însă când și-a dat seama că medicii vor să îi ajute stăpânul, a stat cuminte pe pieptul acestuia.

Jesus a suferit răni la cap și la gât și a fost dus la spital pentru investigații mai amănunțite, patrupedul încercând chiar să se urce și în ambulanță, alături de stăpânul său. Din fericire, rănile nu au fost foarte grave.

Echipa de salvare care s-a deplasat la locul incidentului a fost atât de impresionată de loialitatea câinelui, încât i-a făcut mai multe fotografii și le-a postat pe rețelele de socializare, acestea devenind virale. După ce și-a mai revenit Hueche a povestit că l-a luat pe Tony de pe străzi când era mic și de atunci a devenit ca un fiu pentru el. „Merge peste tot cu mine și doarme în patul meu până când partenera mea de viață îl scoate afară. Într-o zi  l-am văzut, i-am dăruit iubire și mâncare și acum face parte din familia noastră”, a mai spus acesta.