Sunt cei care spun că un copil trebuie alăptat 6 luni și sunt cei care consideră că cu cât e menținut mai mult acest obicei, cu atât mai bine. De această părere este și australianca Lisa Bridger, din Adelaide, care alăptează simultan un fiu de 4 ani și un altul de 7 ani. Lisa este mamă pentru cinci copii, în total, dar îi alăptează doar pe ultimii doi. Practic, și-a petrecut deja 20 de ani din viață alăptând.

Femeia admite că, dacă de obicei oamenii o apreciază pentru decizia ei, sunt și mulți care o arată cu degetul, mai ales în mediul online, unde anonimatul le permite să facă asta mult mai ușor.

Ambii copii suferă de autism

Lisa pretinde însă că situația ei e specială. Atât Chase, de 7 ani, cât și fratele său mai mic, Phoenix, au fost diagnosticați cu autism, fapt pe care l-a intuit de la început în cazul ambilor. Pentru a-i liniști atunci când ”au crize”, cum spune ea, îi hrănește la sân, pentru că acesta pare singurul lucru care îi potolește.

Înainte de a fi criticată din nou, Lisa se apără spunând că deja face asta o singură dată pe zi, seara, înainte de culcare. Doar în situații speciale se impune o nouă sesiune de alăptat.

În familie există deja un câine și o pisică, însă se pare că nu e de ajuns.

Cât despre cum reușește să-l alăpteze pe Chase, din moment ce acesta e deja la școală, femeia explică faptul că băiatul este educat acasă, iar lucrurile chiar evoluează bine.

Nu-i poate refuza. E ca și cum ar spune ”nu” unei îmbrățișări

Lisa admite că există momente când ar vrea să oprească alăptatul, însă e ca și cum ar spune ”nu” unei îmbrățișări.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptatul în primele șase luni de viață, după care alăptatul în paralel cu altă sursă de hrană până la vârsta de 2 ani.

Vezi și Alăptatul în public. Problemă reală sau falsă pudoare?

Citește și: