Atracția sexuală este scânteia care aprinde focul iubirii. Apoi, apropierea sufletească, asemănările, proiectele și valorile comune îi fac pe cei doi să rămână împreună. Dacă există compatibilitate și dorință de ambele părți, apare dragostea care rezistă în timp. Dar acesta nu este finalul. Nu suntem în povești care se încheie cu ”au trăit fericiți până la adânci bătrânețe”. Uneori, sentimentul de seducție dispare și nu mai ești atrasă fizic de partenerul tău. Iubirea și atracția de la început lasă locul obișnuinței, comodității, dar și plictiselii sau lipsei de dorință.

Citește și: Forțele secrete care te fac să fii atrasă sexual de un anumit bărbat

Nu mai ești atrasă fizic de partenerul tău? Probleme care apar în timp

Dacă simți că nu mai ești atrasă fizic de partenerul tău, desigur nu este ceva ce a apărut peste noapte. ”Astfel de probleme apar în timp, dar nu sunt conștientizate. Ca urmare, nu sunt nici discutate în cuplu ”, constată psihoterapeutul Tedy Creștin. De aceea, nu se caută o soluție pentru ele și se agravează în timp și duc la explozii de genul revelației că ”nu-l mai doresc” sau ”nu-l mai iubesc”.

Relațiile pe termen lung ajung, deseori, la momente de oboseală, când nu mai ești atrasă fizic de partenerul tău. Atracția, emoțiile puternice și entuziasmul de la început par să dispară pentru totdeauna. Sociologii sunt de părere că faza de îndrăgostire durează, statistic, în jur de 18-24 de luni. Deci, cei care au spus că ”dragostea durează 3 ani” au fost chiar optimiști. Este greu să mai simți emoție proaspătă și excitare de fiecare dată când îl vezi pe cel cu care ai împarți patul deja timp de doi ani. Iar asta este bine. Nu am putea funcționa în acea stare de efervescență o viață întreagă.

Nu mai ești atrasă fizic de partenerul tău, dar sentimentele sunt mai importante

Totuși, aceasta nu înseamnă că trebuie să schimbăm partenerul sau să rămânem în relații lipsite de interes erotic. Într-adevăr, nu prea întâlnești cupluri de 50 de ani care abia așteaptă să ajungă acasă și să dea jos hainele de pe ei, dar pot coabita în mod plăcut și avea și o viață sexuală împlinită. Relația nu mai este, în primul rând, amoroasă. După o perioadă, devin mai importante prietenia, împărțirea responsabilităților, compatibilitatea psihologică. Bineînțeles, există metode prin care poți revitaliza și zona erotică.