Sărbători peste sărbători, reuniuni de familie, petreceri, prieteni și câte și mai câte. Una dintre problemele la care nu te gândești acum, dar poate îți va măcina fericirea în zilele de sărbătoare poate fi invidia.

Vei vedea femei care arată mai bine decât tine, care au mai multe și, mai ales, care au soți mai iubitori, mai atenți, mai arătoși decât al tău. Invidia este un sentiment negativ complex, produs de concentrarea pe ceea ce ce ne dorim și nu avem sau credem nu vom avea niciodată”, observă psihoterapeutul Tedy Creștin care recomandă și remediul cel mai bun pentru a scăpa de ea: ”să învățăm diferite tehnici de a dezvolta sentimente de apreciere și recunoștință pentru ceea ce avem și pentru ce am realizat”.

Nu te concentra pe ce nu ai!

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

Totuși, dacă te regăsești în situația de a invidia o altă femeie pentru că soțul ei pare să fie mai atent, mai drăguț, mai harnic etc. decât al tău, nu ar trebui să te simți nici prea vinovată. ”Este în natura umană facem mereu comparații. Invidia face parte din natura umana și este normală. Însă nu este normal -i dai voie aibă o putere mare asupra ta. Dar tot în obișnuința noastră stă să ne concentrăm pe ceea ce e pozitiv la alții și pe ceea ce este negativ și pe ce nu avem, dar ne dorim să obținem, la noi înșine”, observă specialistul. Odată conștientizată invidia, poți te uiți la cauzele ei cu umor.Sau îți poți pune întrebări de genul: ”De ce am fost programată social îmi doresc acele lucruri pe care nu le am? Ce face dacă chiar le-aș avea? fi mai fericită în mod real?”.

Sursa foto: 123rf.com