Cauza sentimentului că nu îl mai iubești ar putea fi: ”rutina, stilurile de viață diferite, valorile și dorințele contrare, blocajele în comunicare, critica și reproșurile, lipsa de cooperare în fața greutăților vieții, lipsa de suport reciproc, eșecul de a înlocui atracția fizică de la început cu o iubire matură”, observă specialistul care spune că situația ar trebui abordată ”cu mult calm.

Eșecul de a ajunge la dragoste matură

Divorțul reprezintă o decizie importantă, cu consecințe complexe (în special dacă există și copii). Este vital ca persoana care dorește să se despartă să înțeleagă ce reprezintă în versiuna ei iubirea și dacă mai există posibilități de împăcare. Este util ca amândoi să apeleze la ajutorul unui specialist în probleme de cuplu, deoarece astfel își crește șansele de a lua decizia cea mai bună. În momentul în care partenerii vor înțelege ce este mai bine pentru ei, vor fi nevoiți să își asume soluția, cu toate consecințele care decurg din ea”, spune Tedy Creștin.

Ce e de făcut atunci când simți că nu îl mai iubești?

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

Relația se bazează la început mai mult pe atracție și pe spontaneitate, dar iubirea matură se construiește în timp pe baza scopurilor comune, respectului, a comunicării sincere și a suportului reciproc. Pe măsură ce dispare iubirea de început, soții au timp construiască iubirea matură. Dacă nu fac asta, între timp, vor rămâne doar cu dispariția stării de îndrăgostire”, spune psihoterapeutul. Dacă ai ajuns deja în această situație, ar fi bine să ai o discuție sinceră cu bărbatul tău pentru a vedea ce simte și el. Ai putea pregăti un cadru confortabil, cum ar fi o cină plăcută. Dacă puteți, ar fi bine chiar să plecați într-un weekend într-un loc frumos, care să vă amintească de începuturile iubirii voastre, și acolo să vorbiți. În momentul respectiv, nu îi turna toate frustrările tale deodată, ci alege o idee importantă și apoi așteaptă să vezi ce are și el de zis.

Sursa foto: 123rf.com