Ce ar fi de făcut când nu ești mulțumită de viața sexuală

Psihoterapeutul este de părere că ”dacă relația este destul de puternică, femeia ar putea să vorbească deschis cu partenerul, să-i spună că nu e mulțumită și să găsească împreună căi de a ieși din această situație”. Iată câteva întrebări care ar putea fi de ajutor pentru a lămuri de unde vine problema:

  • Dacă, în trecut, femeia a avut orgasm, ce s-a schimbat acum?
  • Au intervenit rutina, plictiseala, stresul, certurile sau alte probleme?
  • Ce o atrăgea la început la el?
  • Cum ar putea trăi din nou acele momente de la debutul legăturii lor?
  • Cum ar putea evolua și cum se poate maturiza relația lor?

Dacă femeia nu a avut orgasm la început, dar din diferite motive a continuat relația, este clar situația nu se va îmbunătăți de la sine. Este nevoie se apeleze la ajutorul unui specialist sexolog”, spune Tedy Creștin.

Comunică sincer cu partenerul

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

Aș sfătui femeia să-i comunice partenerului ceea ce simte și ceea ce și-ar dori. Ar fi bine să-i spună toate acestea pe un ton calm, cu căldură, înțelegere, respect, sinceritate și naturalețe. El va simți afecțiunea pe care ea i-o poartă și nu se va simți jignit sau amenințat. Dacă și-ar fi dorit să-l părăsească, o făcea fără să-i ofere un motiv și fără să-i dea atâtea explicații. Dorința sinceră de a îmbunătăți lucrurile, de a se cunoaște mai bine, de a înțelege ce place fiecăruia, pentru a avea o viață sexuală mai împlinită va fi răsplătită în timp.”

Sursa foto: 123rf.com