Poliția rusă investighează un nou joc ucigaș online care învață fetițele cum să devină zâne. Jocul are grafica unui film de desene animate (”Winx Club: School of Witches”) și poate părea nevinovat părinților neatenți. Dar în cadrul jocului, fetițele sunt învățate să deschidă gazele de la aragaz și să spună niște vorbe magice pentru a deveni zâne. Sunt prevenite că nu trebuie să le vadă nimeni când fac asta, pentru că, altfel, vraja nu va avea efect.

Nou joc ucigaș online care atrage fetițele

Copiii mai mari ar putea să nu cadă în această plasă, dar Sofia Ezhova, o micuță de 5 ani, s-a ales cu arsuri grave după ce a luat în serios instrucțiunile jocului. Într-o postare pe social media, administratorii acestui nou joc ucigaș care face ravagii printre copii îi îndeamnă: ”la miezul nopții, atunci când toată lumea doarme, scoală-te din pat. Înconjoară camera de trei ori și spune cuvintele magice. Apoi, du-te la bucătărie cu foarte mare grijă, să nu trezești pe cineva. Dă drumul la gaze la toate ochiurile aragazului. Nu da drumul la foc. Nu vrei să te arzi, nu? Apoi, mergi din nou la culcare. Gazul magic va veni la tine. Îl vei respira în somn și dimineața când te vei trezi, vei fi o zână adevărată a focului”. Este evident că acest lucru ar putea să ducă la moartea prin intoxicare a unei întregi familii.

Învață-ți copilul cele cinci reguli care îi garantează siguranța pe internet!

Un nou tip de joc care îndeamnă la sinucidere, după Balena Albastră

Acest nou joc ucigaș destinat copiilor a ajuns în atenția poliției după ce mai mulți părinți din regiunea Vladimir din Rusia s-au plâns. Investigatorul Irina Minina avertizează: ”Poate fi un nou tip de joc care îndeamnă la sinucidere”. După Balena Albastră, care a făcut peste 130 de victime în rândul adolescenților, jocul care pretinde că te va transforma în zână, țintește copii mult mai mici, care nu au tendințe suicidare. Poliția rusă crede că scopul real al acestui joc este de a crea panică în rândul părinților.

O mamă care vrea să rămână anonimă povestește despre încercarea copilului ei de a juca jocul ucigaș. ”M-am trezit noaptea și am simțit un puternic miros de gaz. Am auzit-o pe fiica mea de 7 ani cum tocmai ieșea din bucătărie și se ducea în camera ei. Se pare că a citit pe internet că așa poate deveni o zână a focului. Dacă nu mergeam să verific, familia noastră formată din 8 persoane ar fi putut să nu se mai trezească niciodată, a mărturisit mama.

Află și părerea psihologului despre Balena Albastră, jocul care îi îndeamnă pe adolescenți să se sinucidă

Sursa foto: 123rf.com