Ceea ce este foarte important de retinut si vine ca atentionare din partea specialistilor este ca atat sarcina cat si nasterea nu sunt si nu ar trebui considerate boli. Prin urmare, acestea nu ar trebui sa se finalizeze cu interventii invazive decat daca situatia o impune.

In plus, responsabilitatea deciziei este bilaterala, adica atat a mamicii cat si a medicului care supravegheaza intregul parcurs al sarcinii. Totusi, momentul deciziei difera de la caz la caz, iar conditiile date ofera justificari relevante pentru alegerea ce va urma.  Recomandarile specialistului sunt esentiale, dar ele trebuie sa tina cont intotdeauna si de dorinta gravidei.

Pentru a beneficia de servicii de inalta calitate si sfaturile celor mai pregatiti specialisti in domeniul medicinei materno-fetale, da si tu click aici: http://femmeboutiquemedical.com/ro/

Nasterea naturala este totusi un eveniment unic in viata femeii

Dupa cum bine ii spune si denumirea aceasta se intampla intr-o maniera fireasca. Conform specialistilor se pare ca tot mai multe femei sunt speriate de travaliu si durerile asociate nasterii, aleg sa aduca copii pe lume prin cezariana. Chiar daca din punct de vedere genetic, organismul femeii este programat astfel incat sa faca fata cu brio nasterii naturale. Acest proces nu trebuie privit cu superficialitate, ba dimpotriva cu toata consideratia si admiratia deoarece are implicatii profund emotionale atat pentru mamica cat si pentru copil.

Asadar, nasterea naturala nu ar trebui privita niciun moment doar ca un proces medical tehnic.

Subliniem faptul ca nasterea naturala ca si cezariana reprezinta o optiune, dar pentru a alege ceea ce este mai bine pentru ea si pentru copilul sau, fiecare femeie trebuie sa fie informata corect din timp despre tot ceea ce presupune oricare dintre cele doua variante amintite.  

De ce nastere prin cezariana?

Aceasta poate fi de la inceput o indicatie data de catre medic pentru viitoare mamica, in functie de patologii cunoscute. Sau, ulterior, pe parcursul sarcinii ori in preajma termenului in raport cu serie de informatii care indica aceasta varianta ca fiind cea mai potrivita.

Cezariana este o procedura medicala complexa, care are riscuri apropiate ca si cele ale unei nasteri naturale. Cu toate acestea, ea a devenit o optiune care aduce mult mai mult confort psihologic viitoarelor mamici si poate fi atat programata, dar si abordata dupa declansarea travaliului. Cezariana poate fi planificata si la cerinta viitoarei mamici, in cazul in care aceasta se teme de durerile unei nasteri pe cale naturala si atunci totul se va stabili impreuna cu medicul care se ocupa de supravegherea sarcinii.

Dar de exemplu, sunt si cazuri in care travaliul debuteaza, nasterea naturala nu poate avea loc, iar in aceste situatii medicul intervine cu operatie de cezariana.

Ceea ce recomanda medicii specializati in obstetrica si ginecologie insa, este ca orice gravida sa fie familiarizata atat cu avantajale cat si dezavantajele fiecarei metode, sa aiba o pregatire prenatala temeinica si sa inteleaga consecintele firesti ale ambelor alternative.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/expectant-lady-holding-pen-marking-calendar-1282310/