Motivul nr. 1 de divorț este…

Adulterul, certurile sau alte probleme sunt de obicei simptome ale unei chestiuni mai grave pe care mulți o trec cu vederea și duce negreșit la divorț. Aceasta este lipsa de investiție conștientă în căsnicie. Cei mai mulți așteaptă ca totul să fie frumos ca la început. Și asta fără să facă un efort conștient pentru a întreține relația. Și, apoi, când lucrurile încep să scârțâie, cred că singura soluție este divorțul. Dar nu este așa. Chiar și o mașină foarte bună trebuie bine întreținută ca să funcționeze cum trebuie. De ce în ce privește relațiile ar fi diferit?

Poți să reîncepi să iubești

Pentru cei care cred că nu mai e nimic de făcut și îi aștepată divorțul, vestea bună este că ne putem influența sentimentele investind în mod conștient în căsnicia noastră. Nu este vorba de bani, ci de timp, bunăvoință, gesturi frumoase pe care le facem pentru celălalt. Acestea creează un climat bun și îl fac și pe el să răspundă făcând și spunând lucruri frumoase. Astfel, afecțiunea unul față de celălalt crește. La fel, pasiunea și interesul pentru celălalt vor fi regăsite.

Iubești mai mult atunci când dăruiești mai mult

Mai este un lucru la care nu te-ai fi gândit pe care l-au descoperit psihologii, iar înțelepciunea strămoșilor l-a constatat de mult: îl vei iubi mai mult pe măsură ce îi dăruieșt mai mult, investești mai mult din timpul și efortul tău pentru el. Sentimentele tale reflectă mai puțin persoana lui, cât efortul pe care îl depui tu în căsnicie. Acesta face, pentru tine, legătura mai valoroasă. Bineînțeles, mai sunt și excepții. Există persoane care au ales greșit de la început și, orice ar face, nu reușesc să își convingă partenerul să se schimbe. Oricât de drăguț se poartă cu el, acesta nu se lasă cucerit. Dar acestea sunt excepții, și este vorba de multe ori de persoane abuzive sau / și care suferă de diverse dependențe.

Sursa foto: 123rf.com