Așa se ajunge la următoarea situație: tu te spetești cu munca după program, iar el butonează plictisit telecomanda…  Cedează el un pic, strâmbi tu puţin din nas şi, mai de voie, mai de nevoie, găsiţi o cale de mijloc. Bun, dar ia gândeşte-te, toate-s bune şi frumoase? Nu cumva tu cedezi prea mult și el nici nu se gândește să te ajute?

De ce este nevoie ca să-l convingi să te ajute

Hai să trecem la o analiză mai atentă. Tu şi el, deşi împreună mereu, clar sunteţi plămădiţi din aluat diferit. Este evident că, oricât de compatibili aţi fi, nu puteţi vibra pe aceeaşi lungime de undă în toate privinţele. De aici, se poate naşte mărul discordiei, dar, cu puţină înţelegere din partea fiecăruia dintre voi, veţi fi pe drumul cel bun și l-ai putea face să te înțeleagă de ce ai nevoie să te ajute.

Cere-i ajutorul cu calm și tact

Discută cu el, într-o manieră matură şi înţelegătoare, orice problemă mică sau mare, care ar putea tulbura armonia. Cei mai mulți bărbați nu fac asta din rea-voință, ci așa au văzut și ei în casa părinților lor. Dacă în trecut, era o situație normală ca femeia să stea acasă și să se ocupe de gospodărie, acum e mult mai greu să faci doar tu asta pentru că și tu mergi la serviciu.

Nemulţumirile nu se rezolvă niciodată de la sine, aşa că pune în balanţă şi spune-i clar ce te supără. Fără doar şi poate, viaţa în doi aduce o mulţime de satisfacţii, dar ca să vă înţelegeţi într-adevăr bine, comunicaţi eficient şi, neapărat, împărţiţi în mod egal obligaţiile şi satisfacţiile.

Îl poți convinge să te ajute

Te-ai lovit de probleme de genul: „cine duce gunoiul”, „cine găteşte azi”, „cine merge la piaţă” sau ai „încasat” reproşuri din seria : „ştii doar să toci banii”, „nici măcar nu mai mă inciţi” ori „n-o mai suport pe maică-ta” ? Atunci, gândeşte-te de două ori înainte să închizi ochii în faţa compromisurilor. Îl poți convinge să te ajute, dar trebuie să fii atentă și la ce își dorește el.

Cum reușiți să ajungeți la un compromis

  • împărțiți la doi responsabilităţile în cuplu;
  • nu-i cere în numele iubirii lucruri pe care nu şi le doreşte;
  • spune-i clar ceea ce nu-ţi place în relaţia sexuală: prea des, prea rar, rutina, prea pe fugă;
  • nu îngropa conflictele pentru că, în timp, apar reproşurile şi frustrările;
  • dacă părinţii lui nu te suportă, ia măsuri.

Sursa foto: shutterstock.com