Motivele reale ale geloziei

Dacă iubitul tău flirtează cu alte femei, este normal să te deranjeze. Gelozia mai poate fi un semn de avertizare că partenerul nu se poartă cum trebuie. Dacă iubitul tău flirtează cu alte femei, este normal să te deranjeze. Totuși, nu ar fi bine să-i faci o scenă, ci să găsești un moment liniștit în care să-i spui că nu te simți bine când face așa. Gelozia din competiție apare foarte mult în alt gen de relații, cum ar fi cele între frați. Aceștia simt că trebuie să câștige dragostea părinților. Uneori, în familie, tatăl se simte dat la o parte în avantajul copiilor. Dacă acesta este cazul la voi în familie, încearcă să-i oferi și soțului tău afecțiunea de care are nevoie și arată-i că este important. Eventual, cere-i și ajutorul în îngrijirea celor mici, pentru a avea mai mult timp și disponibilitate pentru el.

Citește și: El flirtează cu o altă femeie. Cum îi spui că te deranjează

Metode de relaxare

Motivele reale ale geloziei ar trebui tratate în sine. Adică, persoana care flirtează ar fi bine să-și conștientizeze și să-și revizuiască și comportamentul.

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

În plus, ”este important și ca persoana geloasă să conștientizeze faptul că are o problemă și să dorească să facă ceva în privința asta. Acesta ar fi primul pas. De aici, partenera sau partenerul l-ar putea ajuta. Dacă ai un soț gelos, este important să-l ajuți să-și descopere și să-și întărească punctele forte, care te-au atras la el de la început. Astfel, va reuși să aibă mai multă încredere în sine când va vedea că începe să exceleze în anumite domenii. Puteți încerca împreună metode de relaxare și de control ale emoțiilor negative (diferite forme de terapie, meditație, sport etc.). Lucrați la proiecte comune și faceți-vă confidențe și împărtășiți-vă secretele. Puteți ajunge la o relație de încredere construită în timp. Aceasta poate fi mai puternică decât tendințele naturale de gelozie,” spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com