Joacă-te

Joaca este o treabă serioasă atunci când ești copil. Aceasta te învață, este sursă de divertisment și îți stimulează curiozitatea. Prioritățile se schimbă atunci când treci de vârsta copilăriei, însă puțină joacă din când în când îți va păstra spiritul tânăr. Dacă ai copil, alătură-te acestuia măcar pentru câteva minute de creativitate. Jucăriile precum lego minecraft sunt potrivite și pentru adulți și îți permit să uiți de problemele de zi cu zi și să te concentrezi pe reguli mai importante de construcție alături de cel mic. Dacă nu ai copii, bucură-te de timpul petrecut alături de cei ai prietenilor sau de nepoți și profită de momentele de joacă. Aceasta poate fi improvizată și cu prieteni. La plimbările prin pădure iarna, începeții un joc de-a v-ați ascunselea printre copaci și în spatele mormanelor de zăpada sau o bulgăreală ca pe vremuri. Vei vedea că energia pozitivă își va găsi locul în stările tale.

Ieși din zona de confort

Copiii sunt cunoscuți pentru curaj și nepăsare, dar adulții se gândesc aproape mereu de prea multe ori înainte de a-și asuma un risc sau de a încerca ceva nou. Deși multe situații cer o vigilență aparte, în anumite aspecte ale vieții este nevoie să ieși din zona obișnuită de confort. Încearcă o mâncare exotică nouă, dă-te într-un carusel de care ți-e frică și mănâncă mai multe dulciuri decât crezi că ar fi bine. Acestea sunt câteva dintre momentele în care poți să-ți încalci limitele, însă încearcă să aplici regulile acestea și atunci când îți dorești ca totul să meargă perfect. Universul nu va fi mereu de partea ta, iar dezamăgirea apare atunci când nu mai ai control asupra situației respective. Dă frâu liber posibilităților și lasă-le să se întâmple în ritmul și felul lor. Acceptă situațiile imperfecte și învață ceva din ele.

Începe să crezi din nou în magie

Magia momentelor simple este trecută cu vederea de multe ori atunci când faci parte din generația adulților. Permite-ți să fii mai naivă din când în când și să nu aștepți ca cineva să te trezească la realitate. Bucuria de a mai rămâne câteva momente pe tărâmul magiei înseamnă și deconectare de lumea din jur și relaxare. Poți să te bucuri de prima ninsoare ca de ceva complet nou, de cadourile pe care le primești sau de fenomenele naturale care îți aduc zâmbete. Nu încerca să găsești mereu motive clare pentru tot ce se întâmplă și profită de perspectiva copilăroasă după care te poți ascunde.

Rămâi curioasă

Pofta de a cunoaște cât mai multe despre lumea înconjurătoare este una dintre cele mai importante caracteristici ale perioadei copilăriei. Dacă ții aproape această curiozitate și te bucuri de tot ce înveți pe parcursul vieții, vei reuși să ai grijă de copilul din tine. Observă tot ce se întâmplă în viața ta, în societate și în natură și descoperă noi modalități de a face bine.

Frumusețea anilor copilăriei nu trebuie lăsată în urmă, ci resimțită în fiecare zi. Învață de la copiii tăi sau din amintirile tale preferate și lasă-te dusă de val de câte ori ai ocazia.

Sursa foto: unsplash.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Elefant.ro