Va fi disponibil și vaccinul pneumococic pentru copii

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat că ministerul va finanța, în premieră, achiziționarea vaccinului pneumococic pentru copii.

Vaccinul pneumococic poate preveni anumite cazuri de pneumonie, meningită sau sepsis.

Tot ministrul Florian Bodog a mai anunțat că rezolvarea crizei vaccinurilor este aproape de a fi finalizată.

Ministrul promite că va fi rezolvată și problema în ce privește vaccinul hexavalent pentru bebeluși.

„Suntem în linie dreaptă pentru a rezolva atât problema vaccinului hexavalent, pentru nou-născuţi, împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, hepatitei B şi poliomielitei, cât şi cea a vaccinului tetravalent, care se face la copiii de şase ani, împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive şi poliomielitei”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Sănătății promite că până în luna mai a acestui an va rezolva o parte din aceste probleme legate de lipsa vaccinurilor pentru nou-născuți de la noi.

„Conform estimărilor ministerului, cu excepţia vaccinului pentru hepatita B, în următoarea lună de zile, toate celelalte vaccinuri necesare vor fi disponibile în ţară”, a mai scris Florian Bodog pe pagina de Facebook.

Vaccinul împotriva hepatitei B

Pentru achiziționarea vaccinului împotriva hepatitei B, Florian Bodog a anunțat, anterior, că s-a activat o procedură europeană pentru a găsi stocuri ale acestui vaccin.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto