Problema numărul unu într-un cuplu nu este că femeia nu are orgasm, ci semnificația faptului că ea alege să mimeze plăcerea. Relația are o bază de nesinceritate. Ea se teme să nu-și supere partenerul sau să nu-l piardă și alege minciuna, în locul unei discuții sincere.

Mimarea orgasmului = lipsă de profunzime a relației

”Motivele pentru care unele femei aleg să mimeze orgasmul sunt foarte diferite”, observă psihoterapeutul Tedy Creștin. Unele își satisfac așa vanitatea. Altfel, cred că el le-ar privi cu mai puțină admirație. Altele cred că așa menajează sentimentele partenerului. Altele apelează la acest truc într-o zi în care nu se simt prea bine. Oricare ar fi cauza comportamentului lor, ”important este că vorbim de mimare, de un lucru nesincer. Acesta semnalizează fie lipsa de profunzime și de sinceritate a relației, fie un ego prea puternic al bărbatului. Se mai poate întâmpla și ca partenera să își facă o proiecție falsă despre el, cum că ar fi un om care s-ar supăra dacă ar afla adevărul. În orice caz, nu mi se pare că lipsa orgasmului este adevărata problemă, ci înlăturarea cauzelor care o determină să îl mimeze”, spune specialistul.

Punctul de unde începe erodarea relației

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

Dacă această situație se repetă mereu, cuplul este în pericol. Soții se îndepărtează unul de celălalt. Chiar dacă sunt încă împreună, în plan sexual pot trăi două vieți paralele. În timp, chiar dacă teatrul pare să funcționeze și el nu își dă seama, ”scenele de sex își vor pierde din savoare. Nu va mai exista dorință și nici sentimentul de împlinire”, remarcă specialistul, care avertizează că ”viața intimă nesatisfăcătoare se va proiecta și în alte domenii ale vieții. Vor apărea certuri, conflicte și disensiuni pe alte teme. Este ca rugina la o mașină – un punct important, de unde începe erodarea relației.”

Sursa foto: 123rf.com