Există anumite alimente pe care mamele care alăptează ar trebui să le consume cu precauție și la recomandarea medicului.
Este cunoscut faptul că bebelușii cu vârsta mai mică de un an nu au voie miere datorită riscului potențial de botulism infantil.
Este o afecțiune care pune viața în pericol cauzată de bacteria Clostridium botulinum.
Mierea cu ghimbir – 6 beneficii surprinzătoare pentru organism
Mierea în timpul alăptării – recomandată sau nu?
O mamă care alăptează poate mânca miere pasteurizată de bună calitate.
Este bine să evitați mierea brută care are șanse mari de a conține spori de Clostridium botulinum.
Cu toate acestea, tractul digestiv al adulților are o floră intestinală sănătoasă, cu capacitatea de a ucide sporii de botulism.
Deoarece sporii de botulism sunt uciși în tractul gastro-intestinal al mamei, ei nu vor intra în sânge sau în laptele matern.
În plus, sporii sunt prea mari pentru a trece în laptele matern și chiar și toxina botulinică nu trece în laptele matern.
Spre deosebire de adulți, sistemul digestiv imatur al copiilor nu are suficientă aciditate în stomac pentru a ucide bacteriile cauzatoare de botulism.
În cazul în care bebelușul se întâmplă să ingereze miere brută care conține spori de botulism, ei pot coloniza în intestinul gros să producă neurotoxină botulinică conducând la botulism infantil.
Precauții ale consumului de miere în timpul alăptării
Dacă sunteți o mamă care alăptează și aveți obiceiul de consuma miere regulat, puteți continua să faceți acest lucru, dar:
– Spălați bine mâinile pentru a exclude șansele de spori de botulism, pentru a evita să le transmiteți copilului.
– Verificați datele de fabricație și de expirare înainte de a cumpăra miere.
– Alegeți o miere de bună calitate, care este bine procesată și pasteurizată.
– Consumați în cantități moderate.
– Discutați cu medicul cu privire la tipurile de miere și care este potrivit pentru tine.
Mierea cu scorțișoară, amestecul care tratează peste 15 boli
Ce beneficii are mierea pentru o mamă care alăptează
Mierea este una dintre cei mai vechi îndulcitori de pe pământ, cu mai multe beneficii pentru sănătate.
– Este un îndulcitor sănătos.
– Conține fier și cantități mici de calciu, folați, vitaminele C și B.
– Mierea poate chiar ajuta la stimularea sistemului imunitar al mamei.
– Este utilă în tratarea rănilor, ulcerelor diabetice și altor tulburări gastro-intestinale.
– Poate trata colita, simptome de răceală și dureri în gât.
– Previne bolile de inimă și cancer.
Când ar trebui evitată mierea
Există o lipsă de dovezi științifice privind efectele secundare ale utilizării mierii în timpul sarcinii sau alăptării.
În general, este bine să evitați mierea dacă sunteți sensibilă la polenă sau alte alergii legate de albine.
De asemenea, evitați mierea extrasă din plante aparținând genului Rhododendron datorită toxicității potențiale.
Se recomandă prudență la persoanele cu diabet zaharat sau scăderea nivelului de zahăr din sânge.
Discutați cu medicul înainte de a adăuga miere în dietă.