Totuși, doar elevii din București și județul Brăila nu vor merge deloc la școală. Profesorii din Bucureşti şi Brăila şi-au negociat contractul de muncă în aşa fel încât au obţinut o zi liberă în data de 5 octombrie. În tot acest timp, elevii şi profesorii din restul ţării vor merge la şcoală, dar nu vor face cursuri. Fiecare școală va decide cum va sărbători Ziua Mondială a Educației.

Ziua Mondială a Educației, sărbătorită pe 5 octombrie

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu, a anunțat că elevii nu vor face cursuri miercuri, dar ar putea participa la diverse activități educative.

„Conform contractului colectiv de muncă semnat cu sindicatele, 5 octombrie este zi liberă, deci nu se fac cursuri. Dacă directorii sau unele cadre didactice vor sa facă activități educative, pot face, nu le interzicem, dar nu cursuri. Nu suspendăm sau nu suntem împotriva activităților educative, cu asigurarea siguranței copiilor, însă”, a declarat Marian Banu.

Poate te întrebi de ce unii au liber de Ziua Mondială a Educației, iar alții nu. Purtătorul de cuvânt explică: „Fiecare federație sindicală, în înțelegere cu inspectoratul școlar, stabilește un program specific. Dar dacă vă uitați în structura anului școlar 2016-2017, veți vedea că și pe 1 iunie, și de Ziua Educației sunt activități în care nu se fac cursuri”.

Citește și:

Înapoi la școală

Fizioterapeut: Ghiozdanele prea grele deformează coloana

Sursa foto: 123rf.com