Unele mici divergențe în cuplu sunt chiar așa: mici și fără importanță. Tu și partenerul vă certați des pe subiecte minore (rufe, programul familiei, alegerea unui cadou etc.)? Totuși, atunci când aveți mici probleme care duc la certuri mari în cuplu, s-ar putea ca problemele căsniciei să fie mai spinoase. ”Micile iritări se transformă în certuri mari din cauza divergențelor serioase care s-au acumulat”, spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Citește și: Este normal să existe certuri în cuplu. Importantă e împăcarea

Mici probleme care duc la certuri mari în cuplu: Conflicte ridicole

Unul este mai ordonat și-și bate la cap partenerul să pună toate lucrurile la loc. Soția este mai friguroasă, pe când lui nu-i place căldura. Și de aici discuții întregi despre temperatura la care programate aerul condiționat sau centrala. Unul se trezește mai repede dimineața și face zgomot, pe când celălalt mai vrea să doarmă. Cei doi nu se pun de acord aupra modului în care aprind focul la aragaz sau dezbat la nesfârșit cum trebuie amplasată canapeaua în sufragerie… Motivele din care apar majoritatea conflictelor în cuplu sunt minore și par chiar amuzante pentru cei din afară.

Citește și: Criza creditului = probleme de cuplu

Mici probleme care duc la certuri mari în cuplu: Motive de ceartă

Motivele de ceartă sunt variate, dar sunt câteva subiecte mai importante. Banii sunt unul dintre ele. Cel mai bine ar fi să vorbiți și să ajungeți la un punct de vedere comun. În unele cazuri, ar putea fi o soluție să păstrați o parte din câștiguri separat. Gelozia este o altă piatră de încercare pentru cupluri.

De multe ori, femeile sunt mai geloase, dar, de multe ori, nici bărbații nu se lasă mai prejos. Cel mai bine ar fi să nu-i dai motive și să-l înveți să aibă încredere în tine. Dacă tu ești mai posesivă, vezi dacă nu cumva exagerezi și fii atentă! Uneori, cicăleala continuă îl poate face să te înșele, chiar dacă la început nu avea de gând. Treburile casnice sunt și ele un măr al discordiei. Din păcate, nu sunt și nici nu vor fi împărțite în mod egal. Ai putea să vorbești cu soțul tău și să-i ceri ajutorul înainte de a fi prea mult pentru tine.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com