Învaţă-i pe cei mici să facă piaţa

Dacă îţi implici soţul și copiii, primești ajutor și poţi transforma pregătirea mesei într-un moment relaxant și distractiv pentru întreaga familie. De cele mai multe ori, cei mici își doresc să decidă ei ce vor mânca. Le vei povesti, pe înţelesul lor, ce înseamnă o dietă sănătoasă și, apoi, veţi merge împreună la cumpărături. Profită de aceste momente și învaţă-i să se uite la eticheta produsului. Alegeţi împreună de comun acord ce luaţi.
Ajunși acasă, se vor simţi importanţi dacă îi lași să te ajute la pregătirea mesei. În bucătărie, dă-le sarcini potrivite pentru vârsta lor și supraveghează i ca nu cumva să se accidenteze. Lasă-i pe ei să își facă treaba. Ajută-i doar atunci când se încurcă sau li se pare prea greu ceea ce fac.

Ingredientul principal: fantezia

Roagă-l pe soţul tău să te ajute la servirea mesei, pentru ca tu, împreună cu micuţii, să pregătiţi mâncăruri gustoase și ușor de făcut. O idee de meniu rapid și distractiv ar fi următorul: taie feliile de pâine în formă de inimioară, cerc, pătrat etc. Copiii mai mari le pot tăia chiar ei. Roagă i să le ungă cu pate, peste care să aşeze felii de ardei sau de roşii, tăiate cu grijă de tine. Învaţă i să facă chipuri zâmbitoare în care o felie de roșie este gura, o felie de ardei – nasul , iar două măsline – ochii. Încercaţi și alte variante. Fantezia și buna dispoziţie nu au limite.
Aceste de momente vă fac să vă simţiţi împliniţi ca părinţi, iar copiii vor fi veseli și vor vedea mica aventură în bucătărie ca pe un joc amuzant. De aceea, o astfel de masă ar fi bine să facă parte din programul vostru cât mai des. Așa vă veţi bucura de timpul petrecut împreună și veţi simţi că sunteţi o familie adevărată.

Photo credit: Jody Morris / Pinterest