Cu toții ne iubim copiii, dar nu suntem perfecți și mai greșim. Află care sunt două mari greșeli pe care mulți părinți le fac față de copiii lor. Dacă te afli printre ei, nu dispera. Află cum te poți schimba de la psihoterapeutul Tedy Creștin.

Două mari greșeli pe care mulți părinți le fac față de copiii lor. Își varsă nervii pe copil

Mulți părinți au tendința să se piardă în gânduri negative. De aceea, ajung uneori să-și verse nervii și frustrarea pe copii. Alteori, pot încerca să-și ascundă sentimentele negative, dar încordarea adulților se transmite celor mici, care adoptă un comportament răzvrătit. În acest caz, ar trebui să încerci să-ți schimbi modul de a vedea lucrurile și să încerci o abordare pozitivă. Dincolo de gânduri, există și părinți care își exprimă deschis frustrările și chiar dau vina pe copiii lor. Aceștia ar trebui să învețe să se stăpânească și să se relaxeze. Vor fi uimiți când vor vedea schimbarea și în micuți. De obicei, aceștia oglindesc comportamentul adulților cu care petrec cel mai mult timp.

Două mari greșeli pe care mulți părinți le fac față de copiii lor. Îi pun etichete

Alt simptom al unui părinte toxic este faptul că îi pun etichete. Una este să-i spui că are un comportament greșit pe care să-l corectezi și alta este să-i spui, pur și simplu, că ”este rău”. Sentințele cum că ar fi leneș, problematic, egoist etc. se lipesc de el și începe să se comporte tot timpul ca atare. O altă mare greșeală este să-ți compari copilul cu alții. Pot fi frații lui sau copii ai prietenilor. Tu speri ca arătându-i comportamentul pozitiv al altuia îl vei stimula, dar el înțelege că nu îl iubești și ți-ai dori să fie altfel sau chiar să nu mai fii mama lui. Cel mai bine ar fi să-l încurajezi, stimulându-i părțile bune. Când vrei să-l corectezi, să nu-l compari cu alții care, după părerea ta, sunt mai buni.

4 greșeli de comunicare atunci când ai de a face cu un copil nervos și cum să le repari

Nu este prea târziu să te schimbi

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

”Acceptă că ai greșit și că nimeni nu s-a născut învățat. Conștientizează că nu este niciodată prea târziu să te schimbi. Ține în minte întotdeauna scopul final: o relație împlinită și frumoasă cu copilul tău. Nu aștepta minuni și îmbunătățiri imediate. Schimbările apar în urma perseverenței. Comunică sincer și autentic cu micuțul. Vorbește și despre temerile tale, despre ce vrei să faci și solicită și părerea lui. Și el te-ar putea ajuta în multe lucruri, dacă îți percepe sinceritatea și dorința clară de a îmbunătăți lucrurile.”

Citește și: Trucuri ca să fii un părinte mai răbdător

Sursa foto: 123rf.com