Hormonii de sarcină pot aduce câteva fetișuri culinare care pot fi ciudate, imprevizibile și amuzante în același timp.

În timp ce majoritatea acestor dorințe se învârt în jurul aromei de dulce, sărat sau acru, multe femei au pofte pentru preparate mai puternice sau mai dure.

Studiile arată că aceste urgente sunt doar o modalitate pentru organism de a reaproviziona ceea ce este deficitar.

Multe guri sunt împotriva consumului de alimente picante în timpul sarcinii, invocând motive cum ar fi contracțiile precoce, dar astfel de afirmații nu au dovezi substanțiale.

De fapt, concluziile recente arată că atunci când expuneți fătul la o varietate mai largă de gusturi în timpul sarcinii, ajută la lărgirea preferințelor alimentare în timp ce crește.

20 de alimente care pot provoca pierderea sarcinii. Ce ar trebui să eviți

Mâncarea picantă în timpul sarcinii – îi face rău bebelușului?

Potrivit experților, consumul de mâncare picantă nu afectează cu adevărat copilul negativ.

Numai urme mici din ceea ce mănânci merg, de fapt, la lichidul amniotic.

Dacă nu mâncați alimente cu conținut ridicat de carbohidrați, care vă poate crește nivelul zahărului, puteți fi sigure că acele lovituri active din interiorul pântecelui nu sunt o reacție la condimente.

De fapt, există o mulțime de țări în care consumul de alimente picante este normal.

Bebelușii născuți în aceste țări sunt pe termen lung și la fel de sănătoși ca și copiii din alte părți.

Cu toate acestea, excesul nu este bun, și același lucru este valabil pentru o preferință a produselor alimentare picante.

Deși nu afectează direct bebelușul, ar putea exista reacții adverse în corp, dacă vă răsfățați cu alimente super-condimentate.

De ce sunt sănătoase și recomandate legumele verzi?

Modul în care aportul de alimente picante poate provoca probleme

1. Poate conduce la probleme digestive

Pirozisul este una dintre cele mai frecvente plângeri asociate cu alimentele picante.

În timpul perioadei de sarcină, există o presiune crescută de la uterul în creștere pe stomac, care poate duce la reflux de acid.

Acizii din stomac pot pot provoca reacții cum ar fi arsuri la stomac, gust de acru și greață.

Există, de asemenea, o senzație fierbințeală persistentă pe care o puteți simți în piept și în gât, ducând la un disconfort considerabil.

De asemenea, tractul gastrointestinal rămâne vulnerabil în această perioadă.

În plus, prea multe condimente poate perturba echilibrul delicat al stomacului, provocând indigestie și diaree.

2. Poate agrava greața de dimineață

În timpul sarcinii, devii sensibilă la anumite mirosuri, în special la cele puternice.

Prin urmare, este mai bine să evitați introducerea de noi condimente în dietă.

Un mic sfat: stați departe de ardeiul foarte iute dacă nu preferați să aveți grețuri continue.

Semințele de pepene verde în sarcină. Află cât sunt de eficiente și ce beneficii au ele

3. Afectează simptomele GERD

Alimentația alimentelor condimentate nu poate avea ca rezultat GERD (boala de reflux gastroesofagian), dar dacă ați suferit de GERD înainte, alimentele picante ar putea agrava simptomele.

În concluzie, este mai bine să consumați o cantitate moderată de condimente pentru a vă echilibra sănătatea și pofta.

Dar dacă aveți cu adevărat poftă de mâncare picantă, asigurați-vă că o gustați mai întâi în cantități mai mici.

Acest lucru vă va oferi o idee despre cât de multe condimente poate suporta stomacul și corpul.

Dacă aveți arsuri la stomac sau indigestie, este mai bine să nu le consumați. De asemenea, asigurați-vă că mirodeniile sunt fără chimicale și preveniți responsabil orice contaminare.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto