Nu mai este ceva neobișnuit să-ți crești singură copilul. Fie că ai divorțat, fie că nu ai fost niciodată căsătorită, te afli în această situație și nu ar trebui să disperi. Faptul că ai făcut față până acum arată că ești o femeie puternică. Poți fi o mamă singură și fericită.

Nu dramatiza singură situația!

Dacă ți-a trecut deja prin cap gândul cum că ai fi o victimă, încetează imediat să te consideri astfel doar pentru că ai ajuns mamă singură. Asemenea stări psihice nasc sentimente periculoase, care îți pot „ruina” imaginea de sine. într-adevăr, treci printr-o perioadă mai dificilă, însă trebuie să „îmbrățișezi” psihologia învingătorului. Așa, cu siguranță îți va fi mult mai bine.

Nu te închide în tine!

Nu pica în capcana refugiului în singurătate! De cele mai multe ori este cel mai la îndemâmă să te ascunzi, să te simți neînțeleasă și să renunți la a-ți exprima neliniștile și nemulțumirile. Este bine să discuți cu prietenii ori cu rudele despre problemele pe care le întâmpini. În ultimă instanță, dacă nu găsești sprijin în nimeni și toți ți se par superficiali, discută, de ce nu, și cu un psiholog.

Caută-i un tată!

Dacă te gândești că ți-ai dori un alt bărbat în viața ta, e clar că ai nevoie de un partener nou. Nu e cazul să îți faci tot felul de gânduri. Încearcă să ieși cu cineva. Dacă este cel potrivit, îți va aduce echilibrul de care ai atâta nevoie și te va ajuta să te pui mai bine în valoare. În plus, sigur și pentru micuțul tău va fi bine ca, pe viitor, să aibă și un tată.

Citește și: Mamă singură, în căutarea unui nou soț. Cum să-ți alegi un nou partener de viață

Nu te neglija!

Ai atât de multe lucuri pe cap încât nu te mai gândești și la tine. Dar dacă nu te îngrijești de sănătatea ta și te îmbolnăvești, nu doar tu vei avea de suferit. Totuși, aspectul fizic crezi că ai putea să-l lași de o parte, cel puțin pentru o vreme. Nu trebuie să investești mult timp și bani, dar puțină îngrijire de sine îți va da o stare mai bună și mai multă disponibilitate să te ocupi de puiul tău.

Sursa foto: 123rf.com / Antonio Diaz