Investigatorii pentru siguranța internetului au găsit poze cu copii pe site-uri dedicate pedofililor. Cele mai multe fotografii sunt postate chiar de părinți pe Facebook sau pe Instagram. Atunci când postezi pozele din concediu, ai mare grijă la setările de confidențialitate. Există taguri speciale pe site-urile de profil intitulate poze cu copii la plajă, postate special pentru pedofili.

Părinții care postează poze cu copii la plajă nu știu că acestea ajung pe mâna pedofililor

O jumătate dintre imaginile postate pe site-urile pentru pedofili sunt fotografii inocente cu copii mși activități normale pentru vârsta lor. Totuși, acestea sunt folosite într-un scop de-a dreptul scabros. Multe poartă tag-uri cum ar fi poze cu copii la plajă, ”băieți frumoși care se joacă în râu” sau ”gimnaste mici” etc. Comisarul pentru siguranța pe internet a copiilor, Alastair MacGibbon, spune că există milioane de fotografii cu copii postate pe Facebook, Kik și Instagram care au fost preluate de site-uri cu profil pedofil.

A primit un apel ca să meargă la cazul unui copil abuzat, însă acest polițist nu avea nici cea mai mică ideea că viața lui se va schimba total în acea zi. Ce s-a întâmplat ulterior te va lăsa fără cuvinte

Imaginile au un comentariu sexual explicit

”Imaginile sunt însoțite aproape întodeauna de un comentariu sexual explicit și de comentarii scabroase ale utilizatorilor. De multe ori, aceștia fac schimb de adrese de email și încearcă să se întâlnească și în afara internetului pentru a face schimb de materiale”, spune comisarul. Chiar dacă este mai puțin probabil să se întâlnească cu abuzatorii în viața reală, copilul va rămâne traumatizat dacă va vedea pozele și comentariile pe internet. Cu atât mai mult dacă ar putea fi văzut de colegi sau prieteni.

Citește și: Internetul poate fi un pericol pentru copilul tău. Cum îl protejezi

Sursa foto: 123rf.com