Îți formezi o rutină zilnică de curățenie și astfel îți menții locuința curată și bacteriile departe.

Se poate întâmpla să fii prea obosită pentru a mai spăla vasele după o petrecere. Nu este o tragedie, dar poți ruga membrii familiei să te ajute.

Virusurile și bacteriile se distrează în familie, chiar la tine acasă!

Lucruri din casă pe care toată lumea ar trebui să le spele zilnic

1. Vasele și chiuveta

Fie că le speli singură, cu ajutorul membrilor familiei sau îți cumperi o mașină de spălat vase, ideal ar fi să nu le lași să zacă în chiuvetă.

2. Baia

Ideal ar fi să speli zilnic chiuveta și cada din baie, sau cel pițin fiecare membru al familiei ar trebui să facă curățenie după cel le folosește.

3. Coșul de gunoi

Nu lăsa bacteriile să se înmulțească în coșul de gunoi și scapă de el imediat. Mai ales acum, vara, căldura va face să răspândească și un miros neplăcut.

4. Pardoseala locuinței

În bucătărie îți mai cad tot felul de resturi menajere, în baie sar stropii de apă, pe holuri intri încălțată, astfel că este necesar să cureți cât mai des.

Este un lucru absolut necesar mai ales dacă ai un copil sau un animal de companie.

5 moduri în care poți rezolva treburile casnice mai ușor și mai repede

5. Scutură patul

Scutură așternuturile – pernele, pilota, cearceafurile zilnic. Mult mai bine ar fi să le expui și puțin la soare, dacă ai cum.

Patul poate fi aspirat după ce ai dat în prealabil cu bicarbonat de sodiu. Așa îl și cureți de acarieni.

Dacă te deprinzi să faci aceste lucruri constant și atunci când trebuie vei vedea că nu ai nevoie de foarte mult timp pentru a menține casa curată.

Sursa foto