Faptul că lipsește de acasă semnalează o situație foarte gravă care privește căsnicia voastră. ”Atunci când soțul lipsește de acasă nopțile și nici măcar nu încearcă să găsească scuze, înseamnă că nu-i mai pasă de ceea ce se întâmplă. El privește deja actuala căsătorie ca pe una terminată sau o folosește ca paravan social. De obicei nu se ajunge aici decât după o lunga istorie de probleme, certuri, conflicte nerezolvate, etc.”, observă psihoterapeutul Tedy Creștin.

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395De ce lipsește de acasă

”Cauzele îndepărtării și conflictelor dintre voi pot fi diferențele dintre soți: de personalitate, de valori, de stil de viață, de ce își doresc și cum își găsesc resursele pentru a obține”. Există două variante – prima că așa au fost dintotdeauna, dar la începutul relației nu au fost atenți la astfel de ”detalii” ori cei doi s-au schimbat pe parcurs și nu prea mai au lucruri în comun. Alteori, blazarea, plictiseala au dus la îndepărtarea voastră, iar el a căutat apreciere și iubire în afara cuplului. În acest ultim caz, poate mai există o șansă de împăcare. Dar este util privești realist această situație. Faptul că lipsește nopțile de acasă și nu se ascunde de tine arată că a luat deja o hotărâre. Liniștește-te întâi și apoi gândește-te la ce poți face și ce ți-ai dori. Există mai multe variante: să te desparți de el și să începi o nouă viață pe cont propriu, să rămâi căsătorită cu el de dragul copiilor, din cauză că îți este teamă de necunoscut, din conformism, comoditate sau din alte motive.

Ce să faci ca să vă împăcați

Ar mai fi și situația în care și el vrea să schimbe ceva și atunci puteți începe să vedeți ce puteți face pentru a vă schimba căsnicia. Vorbește cu el și vezi ce își dorește și ce l-a făcut să ajungă aici. Va fi foarte greu să te stăpânești, dar încearcă să vorbești civilizat cu el și să nu ajungi la învinuiri și insulte. Spune-i cu blândețe că faptele lui îți provoacă suferință, mânie, dezamăgire. Vorba potolită are mai mult efect decât dacă ai țipa și i-ai face o scenă.

Sursa foto: 123rf.com / Katarzyna Białasiewicz