Libido scăzut. Relația e afectată negativ

Partenerul care are libido scăzut poate avea un impact negativ asupra relației. Partenerul care își dorește mai mult o viață sexuală activă se va simți neglijat sau poate avea accese de gelozie. poate simți că este ceva în neregulă cu el însuși. Dacă vă aflați în această situație, ar fi bine ca amândoi să conștientizați că viața nu se termină aici și că există mult mai multe lucruri de care să vă bucurați în relația voastră. Pe de altă parte, este necesară o vizită la un specialist. Vorbește cu medicul de familie, ginecologul, cu un psihoterapeut sau sexolog. Nu aveți de ce să vă simțiți rușinați. Sănătatea sexuală este legată de cea fizică și psihică. Uneori, un libido scăzut poate semnala anumite dezechilbre apărute în corp.

Citește și: Partenerul are probleme de potență? Ce este de făcut

Ce poți face atunci când ai un libido scăzut

Există câteva schimbări ale stilului de viață care ar putea ajuta:

  • Faceți sport. Exercițiul fizic îmbunătățește funcția sexuală prin stimularea circulației sangvine și întreținerea sănătății inimii.
  • Renunțați la fumat, dacă e cazul.
  • Beți alcool cu moderație.
  • Țineți greutatea sub control.
  • Mănâncați sănătos.
  • Plecați în vacanță împreună cât mai curând.

 

Calitate, nu cantitate

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, ar fi bine să ne cunoaștem mai bine corpul, să adoptăm poziții simple, adecvate condiției noastre fizice și mobilității. Este util să ne acceptăm condiția, dar și dorințele. Când avem un libido scăzut, poate fi momentul să experimentăm mai multe jocuri erotice de preludiu, ne contorsionam mai mult mintea (cel mai important organ sexual este creierul) decât corpul, pentru a amplifica calitatea și forța orgasmului. Este momentul pentru a investi în calitatea experiențelor, iar nu în cantitate. De asemenea, comunică mai adânc și mai sincer cu partenerul, pentru a-i potoli temerile și fricile. Astfel, vă veți bucura mai mult de momentele petrecute împreună. Dacă vei crea alături de el un cadru sigur, stabil, comfortabil, prietenos, cald, veți avea mai multe șanse de a avea experiențe foarte plăcute cu efecte benefice, chiar și la cele mai înaintate vârste,” spune psihoterapetul Tedy Creștin.

Citește și:

Cum crești libidoul și tratezi disfuncțiile erectile prin metode naturale

Sursa foto: 123rf.com