Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat că, în proiectul despre legea vacinării, sunt prevăzute sancţiuni de până la 10.000 de lei.

Sancțiunile sunt pentru părinţii care refuză să participe la acţiunea de informare, nu pentru cei care refuză imunizarea copiilor, informează Libertatea.ro

Ministerul Sănătății rezolvă criza vaccinurilor. Indisponibil va fi vaccinul împotriva hepatitei B

Despre Legea vaccinării, cu Ministru Sănătății

„Sunt şi amenzi de zece mii de lei, dar sunt pentru părinţii care refuză să participe la acţiunea de informare, nu pentru cei care refuză vaccinarea” a declarat Florian Bodog, ministrul Sănătăţii.

Aceste sancţiuni privesc atât ministrul, cât şi funcţionarii din minister, Direcţii de Sănătate publică, absolut tot lanţul de vaccinare.

Ministrul Sănătății mai precizează că ceea ce s-a vehiculat în presă cu privire la faptul că părinţii vor fi amendaţi pentru faptul că nu-şi vaccinează copii este inexact.

Otita și amigdalita netratate corespunzător pot da complicații grave

Părinţii vor fi amendaţi în situaţia în care refuză să participe la întâlnirea cu grupul de lucru, refuză să participe la întâlnirea cu medicul de familie pentru a fi informaţi despre vaccinuri.

„Practic, părintele are dreptul să refuze dar îşi asumă toată responsabilitatea”, a mai declarat Florian Bodog, ministrul Sănătăţii.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto