Pe drum, ca să nu se plictisească cei mici puteți inventa diferite jocuri, cum ar fi primul care vede o casă roșie câștigă sau alegeți un obiect mare situat în fața voastră și fiecare să ghicească ce distanță este până la acel punct. Șoferul va urmări pe kilometraj și cel care a fost cel mai aproape câștigă.

O zi (sau mai multe) în natură

Ajunși la destinație, cât faceți voi grătarul, cei mici se vor juca în voie și vor alerga cât e poiana de mare. Dacă este un pârâu în apropiere se pot și bălăci. După aceea, este timpul pentru mici drumeții sau concursuri, de exemplu, „cine culege mai multe flori (atenție doar să nu fie din cele protejate, care nu este voie să fie culese!), cine găsește mai multe pietricele de o anumită culoare” etc. Copiii vor găsi noi și noi moduri de distracție, cum ar fi rostogolitul în iarbă, jocul cu mingea și câte și mai câte.

Echipament de munte

Sigur că te gândești să le fie bine celor mici. Așa că nu uita în bagaj și hainele groase pentru că temperaturile sunt mult mai scăzute la munte – dar doar pentru un strop de răcoare ați și venit, nu? Dacă aveți de gând să urcați, ține cont că aveți nevoie de încălțăminte adecvată – ghete de trekking sau bocanci. Dacă alegeți trasee mai ușoare se poate folosi și încălțăminte sport (pantofi de alergat etc.), dar care să aibă o talpă aderentă sau sandale speciale de drumeție. Este obligatoriu să luați rucsaci, nu genți, iar bețele de trekking v-ar putea fi de ajutor. Pelerinele de ploaie nu trebuie uitate nici ele. Nu știi când ar putea izbucni o ploaie, iar la umbrelă nici să nu te gândești. Pe lângă faptul că este incomodă la munte, poate atrage fulgerele. Nu uita nici cremele de protecție solară care trebuie să aibă un grad SPF ridicat. Razele UV fac ravagii și aici, chiar dacă nu este atât de cald.

Sursa foto: 123rf.com