Există femei care, chiar dacă au călcat strâmb, își doresc să rămână cu partnererul pe care l-au înșelat. Dar oare mai este posibil?

O relație în care femeia a fost infidelă poate fi foarte greu «pansată»”, spune psihologul Cristina Ion-Rădulescu explicând că „în general, bărbații tolerează foarte greu trădările. Nu spun că femeile gestionează mai bine o astfel de situație, însă există mult mai multe cazuri în care partenera înșelată preferă să rămână în relație decât să plece. De asemenea, sunt mai multe cazuri de bărbați care au ales despărțirea atunci când au aflat de infidelitatea soției”.

82 % din aventuri încep ca simple prietenii

Uneori se întâmplă să nici nu-ți dai seama cum ai ajuns în punctul de a-l înșela. Un studiu arată că 82 % din aventuri încep ca simple prietenii. Dacă ții la relația cu soțul tău, ar fi bine să stai departe de amicițiile cu bărbați. Nu înseamnă că nu poți fi amabilă cu colegii de lucru, dar să nu depășești o anumită limită. Confesiunile, discuțiile lungi peste program la o cafea, atingerile, sunt semne clare că se va ajunge mai departe. Chiar și îndrăgostirea platonică de altcineva ar putea eroda relația actuală. Uneori, lucrurile se întâmplă spontan, iar sentimentelor nu le poți porunci. Însă poți fi stăpână pe faptele tale. Dacă îți dorești să rămâi lângă bărbatul tău, nu face gesturi pe care le-ai putea regreta și nici nu îi povesti acestuia că îți place un altul. Ai putea crede că e vorba de sinceritate în cuplu, dar niște fluturi în stomac care ar putea dispărea curând ar putea să-l facă pe soțul tău să-și ia bagajele și să plece.

cristina radulescu-ion psihologLipsesc respectul și încrederea

”Dacă l-ai înșelat și el încă nu știe, nu recomand să îi spui decât dacă ești convinsă că nu se mai poate repara nimic și vrei să te despați de el. Oricare ar fi decizia ta, este clar că din relația voastră lipsește respectul și, desigur, în curând va lipsi și încrederea. Acestea sunt elemente esențiale într-o căsnicie. Dacă te simți atrasă de un alt bărbat, analizează ce îți lipsește și ce nevoi emoționale crezi că ți-ar împlini acela. De exemplu, poate nu te mai simți atrăgătoare și crezi că o aventură ar proba faptul că încă ești frumoasă. Dacă sunt probleme de acest gen, mai bine vorbește cu un psiholog sau chiar cu partenerul. Dacă există mai multe divergențe nerezolvate între voi, cere-i să mergeți împreună la consiliere”.

Sursa foto: 123rf.com