Indiferent dacă stai la curte sau la bloc există soluții care să te ajute în această situație: spații de joacă amenajate în fața casei, în grădină sau în spatele blocului. Fără îndoială, cei mai beneficiați sunt părinții care locuiesc la casă și dispun de o părticică, nu contează cât de mare sau de mică, de curte. Copiii s-ar bucura foarte mult dacă le-ai aduce o părticică din acest univers chiar în curtea ta.

Nu e nimic mai frumos în viață decât să îți vezi copilul fericit, cu puțină imaginație poți să îi oferi copilului tău un loc de joacă special, iar noi îți venim în ajutor cu o serie de idei practice de jucării de exterior pentru copilul tău și cum poți amenaja cât mai rapid și eficient spațiul de joacă pentru acesta.

 

Jucării de exterior pentru copii și amenajarea locului de joacă

Pentru a amenaja un loc de joacă nu ai nevoie de o curte mare, ci doar de puțină creativitate, dar și o atenție serioasă la gusturile și preferințele copilului tău.

Printr-un loc de joacă în exterior, scopul tău este să ții copiii cât mai mult în aer liber, departe de tentațiile televizorului și PC-ului, iar dacă ai o curte și o grădină mare, este indicat să îți lași copilul să exploreze natura și să stea în aer liber și să se bucure de lumina soarelui.

Dacă ai o curte mare în fața casei sau blocului, de care poți dispune la discreție ori de câte ori dorești, poți opta pentru următoarele idei practice și ușoare de amenajare a spațiului și pentru următoarele jucăriid e exterior pentru copilul tău:

Jucării de exterior pentru copii – Trambulina sau castelul gonflabil:

Dacă copilul tău nu este mare fan sporturi de exterior, precum fotbal sau basket, cu siguranță o trambulina sau un castel gonflabil le vor da prilej continuu de țopăit și vor reuși astfel să își consume eficient energia acumulată pe timpul zilei.

Asigură-te că trambulina are o plasă de protecție adecvată, iar apoi privește cum micuțul tău se transformă în cel mai priceput acrobat, relizând mii de giumbușlucruri in aer fără pic de teamă, ținându-te cu sufletul la gură.

În funcție de mărime, castelul gonflabil poate fi o investiție mai costisitoare, însă va fi o provocare să-i faci pe copii să iasă din noua împărăție saltăreață.

Jucării de exterior pentru copii – De unde cumperi trambulină pentru copii:

Dacă ai ajuns la concluzia că trambulina este o jucărie pe care copilul tău s-ar bucura să o încerce, ți-am pregătit câteva opțiuni de unde o poți cumpăra rapid si cu încredere.

1. Poți încerca secțiunea de jucării de la emag.ro

2. Poți încerca secțiunea de sporturi de exterior de la decathlon.ro

3. Poți încerca secțiunea de grădină de la jisk.ro

Jucării de exterior pentru copii – De unde cumperi castel gonflabil pentru copil:

Dacă te-ai hotărât că un castel gonflabil este perfect pentru copilul tău, ți-am pregătit câteva opțiuni de unde îl poți cumpăra rapid si cu încredere.

1. Poți încerca secțiunea de copii și bebeluși de la shopmania.ro

2. Poți încerca secțiunea de jucării de la emag.ro

3. Poți încerca secțiunea de gonflabile și bazine de la nichiduta.ro

Jucării de exterior pentru copii – Leagăn:

Un leagăn nu ar trebui să lipsească din spațiul de joacă al copilului tău, indiferent dacă acesta este mic sau mare.

De unul singur poate părea puțin plictisitor, așa că ar trebui să amenajezi cel puțin două leagăne sau să adaugi un balansoar în peisaj, desigur, le poți cumpăra sau construi din lemn.

Leagănul poate fi de mai multe tipuri, dacă copilul are mai puțin de 2 ani atunci este necesară instalarea unui leagăn special adaptat bebelușilor ce oferă mai multă susținere și siguranță, iar dacă copilul este mai mare, acesta își poate păstra echilibrul mult mai ușor și este nevoie doar de un leagăn simplu format dintr-o placă din lemn sau plastic, susținută de două lanțuri sau sfori.

Jucării de exterior pentru copii – De unde cumperi leagăn pentru copii:

Dacă te-ai hotărât și ești gata să achiziționezi un leagăn, ți-am pregătit câteva opțiuni de unde o poți cumpăra rapid si cu încredere.

1. Poți încerca secțiunea de jucării de la emag.ro

2. Poți încerca secțiunea de jucării de exterior de la nichiduta.ro

3. Poți încerca secțiune de leagăne de copii de la ookee.ro

Jucării de exterior pentru copii – Piscină gonflabilă:

Dacă spațiul îți permite, fie că ești copil, fie că ești adult, nimic nu poate fi mai distractiv decât o bălăceală de vară în piscină.

O metodă ideală pentru a scăpa vara de caniculă este piscina gonflabilă, care îi va ține pe copii ocupați și fericiți în curte de dimineață până seara.

Jucării de exterior pentru copii – De unde cumperi piscină gonflabilă pentru copii:

Dacă ești gata să scapi de căldură și esști pregătită de bălăceală, ți-am oferit câteva idei de unde poți cumpăra o piscină pentru tine și copii tăi.

1. Poți încerca secțiunea de jucării de exterior de la nichiduta.ro

2. Poți încerca secțiunea de grădină de la dedeman.ro

3. Poți încerca secțiunea de jucării de la emag.ro

Jucării de exterior pentru copii – Toboganul pentru copii:

Toboganul este o activitate de joacă pe care orice copil o va agreea indiferent de vârstă.

Dacă ai suficient spațiu în curte, pe lângă tobogan poți adăuga diverse obstacole pe care cei mici să le escaladeze pentru exercițiu fizic și ore nesfarșite de distracție.

Jucării de exterior pentru copii – De unde cumperi tobogan pentru copii:

Dacă ai decis că este alegerea potrivită pentru tine și copilul tău, iată câteva opțiuni de unde poți achiziționa un tobogan.

1. Poți încerca secțiunea de jucării de exterior de la nichiduta.ro

2. Poți încerca secțiunea de grădină de la dedeman.ro

3. Poți încerca secțiunea de jucării de la emag.ro

Jucării de exterior pentru copii – Hamac:

După atât de multă joacă, odihna își cere și ea tributul. Lasă-l pe cel mic să se odihnească tot în curte, prin amenajarea unui hamac încăpător și colorat.

Acesta poate fi confecționat din pânză sau sfoară, susținut de un copac sau suport special, pentru copii sau adulți.

Jucării de exterior pentru copii – De unde cumperi hamac pentru copii:

Iată câteva idei de unde poți achiziționa un hamac:

1. Poți încerca secțiunea de sporturi de exterior de la decathlon.ro

2. Poți încerca secțiunea de jucării de exterior de la nichiduta.ro

4. Poți încerca secțiunea de grădină de la emag.ro

 

Citește și:

Siguranța copilului la locul de joacă

Idei de activități pentru copiii aflați în izolare

Idei de activități fizice pentru copii acasă