Nu vă mai iubiți. Poate fi doar o stare temporară de criză. Află de la psihologul nostru ce este de făcut pentru a revitaliza căsnicia. Nu visa să fie ca la început. Amândoi v-ați schimbat mult de atunci. Scopul tău ar fi să aveți cea mai bună relație posibilă în prezent, în condițiile date.

Nu vă mai iubiți. Cum vă salvați căsnicia, dacă vreți să rămâneți împreună

Nu există un răspuns standard la întrebarea dacă mai poate fi salvată căsnicia. Totuși, dacă partenerii își doresc, vor face eforturi care aduc rezultate în timp. Este benefic și să contacteze un specialist care îi va ajuta în acest demers”, spune psihoterapeutul. O terță persoană din afară va oferi obiectivitate. Chiar dacă apelezi la un psiholog, ține minte că relația nu va putea fi salvată de altcineva. El vă va oferi sprijin și ghidaj, dar voi va trebui să munciți pentru asta. Nu te aștepta la minuni și soluții rapide. Relația s-a degradat în timp. Și relansarea ei va avea nevoie de timp. Este util să înțelegeți amândoi că aveți nevoie de deprinderi noi, de un cadru diferit și de o altă viziune, pentru a schimba obiceiurile vechi care au dus la dispariția afecțiunii dintre voi”, a adăugat el.

De ce flirtează pe internet cu alte femei și ce e de făcut pentru a salva relația

Detensionează atmosfera

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

”Începeți de la ce funcționează încă, chiar dacă nu vă mai iubiți. Gândește-te ce aspecte încă mai apreciezi la partener și care sunt motivele pentru care mai vrei să rămâi cu el. Ar fi bine ca amândoi să îmbunătățiți comunicarea, empatia, să vă puneți unul în locul celuilalt pentru a vă înțelege problemele, dorințele și aspirațiile. Puteți învăța împreună tehnici de aplanare a conflictelor, modalități de colaborare, de a lua hotărâri pe care să le aplicați zilnic. După ce ați reușit să detensionați atmosfera, să aplanați conflictele, să comunicați mai bine, pe scurt, să aveți un cadru funcțional pentru viața voastră, veți putea trece la relansarea relației. Încearcă să te apropii din nou de soțul tău. Înțelege-i visurile, aspirațiile, valorile. Implică-te în proiecte comune potrivite pentru amândoi. Descoperiți noi sensuri ale mariajului vostru.”

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com