Am întrebat și psihologul Cristina Ion-Rădulescu ce părere are despre acest subiect și a fost și ea de părere că nu poți fi, cu adevărat, în această situație. Se întâmplă ca, din cauza unor nemulțumiri în cuplu, să cauți să-ți împlinești nevoia în altă parte și așa dai de un al doilea. Așa ajungi să ai și iubit oficial și amant. Totuși, ceea ce îți dorești ar putea fi chiar lângă tine, dar nu ai știut să ceri sau nu ai văzut până acum.

Ai și iubit oficial și amant? Înseamnă că ai o dorință  neîmplinită

Atunci când ai și iubit oficial și amant, este posibil să ai o anumită frustrare sau dorință rămasă neîmplinită de către partenerul de viață. Cristina ne dă exemplul unei cliente, care era supărată că bărbatul ei nu-i aducea flori. În momentul în care a întâlnit un bărbat care o copleșea cu buchete de flori, a simțit că s-a îndrăgostit. Surpriza a venit când soțul a ajuns și el la terapie de cuplu și a mărturisit că se abținea cu greu să nu-i cumpere flori nevestei, pentru că ea îl certa mereu că este prea cheltuitor.

Cum să alegi între iubit oficial și amant

Dacă ești într-o relație de lungă durată și pare că apare „prințul” mult-visat, nu te grăbi să te lași purtată pe aripile cristina radulescu-ion psihologviselor sau chiar să pleci cu „Făt-Frumos”. După ceva vreme, te vei trezi la realitate, care poate fi una destul de dură. În schimb, vorbește cu soțul tău. Chiar dacă sunteți de mult timp împreună, poate nu îți cunoaște dorințele tale secrete pe care tu ai vrea ca el să le ghicească. 

Citește și: Manipularea emoțională în cuplu. De ce apare și ce poți face dacă ai un partener care vrea să te controleze

Amantul, nostalgia începutului

Atunci când ai iubit oficial și amant, este clar că există lucruri care nu merg bine în relația ta. Nu ar trebui însă să aștepți doar ca partenerul să facă eforturi pentru îmbunătățirea relației. Schimbarea în bine ar putea veni și de la tine. Dacă ai nostalgia începutului romantic și de aceea ești tentată să intri într-o nouă relație, nu ezita să-i aduci aminte și lui de acele momente. Ce zici de o întâlnire într-un loc care să însemne ceva în istoria cuplului vostru sau de o seară în care să-i gătești mâncarea preferată și să-i faci un masaj? Nu spune: „tot eu să fac ceva!”. Ai să vezi: răspunsul lui nu se va lăsa așteptat și vei fi răsfățată, la rândul tău.

Sursa foto: Shutterstock