În opinia psihologului Alexandru Pleşea, oamenii sunt tot mai nefericiți deoarece au exclus complet spiritualitatea din viața lor și își conduc viața numai bazându-se doar pe experiențe ale corpului fizic. Cele 10 învățături spirituale care te vor ajuta să fii fericită îți vor deschide mintea și sufletul către o altă dimensiune.

Citește și: 4 alimente care te fac mai fericită

“Din nefericire, oamenii au încetat să-și mai folosească mintea creativă, așa cum o faceau pe vremuri, oamenii au încetat să-și mai bucure sufletul prin detaliile mici de zi cu zi, iar lucrurile acestea se observă în jurul nostru: oameni sunt tot mai nefericiți, chiar dacă statistic vorbind trăim cea mai înfloritoare perioadă din câte a trăit omenirea. Este timpul să ieșim din rutină, din Matrix, așa cum îmi place s-o numesc, și să începem să trăim cu adevărat, și prin suflet, nu doar prin intermediul corpului”, explică psihologul Alexandru Pleșea.

Iată 10 învățături spirituale care-ți vor deschide mintea și sufletul:

Învățături spirituale care te vor ajuta să fii fericită: Tot ce am eu nevoie este deja ȋn mine

Puterea adevarată vine din găsirea echilibrului interior, nu este impusă sau forţată de către entitățile exterioare. Muncește pentru asta și caută în tine resursele de care ai nevoie!

Citește și: Cum să-ți alegi partenerul pentru a avea o relație fericită și durabilă

Învățături spirituale care te vor ajuta să fii fericită: Toate lucrurile sunt făcute să treacă

“Timpul este singurul absolut pe care îl știm, simțim și observăm zilnic. Orice apare, va dispărea, orice senzație va trece, ce este sus, este și jos. Ne putem bucura doar de ceea ce vrem să ne bucure”, spune specialistul.

Citește și: Cele mai bune sfaturi pentru o căsnicie fericită

Învățături spirituale care te vor ajuta să fii fericită: Încrederea ȋnseamnă acceptare

“A avea credinţă nu ȋnseamnă să susţii o dogmă, o promisiune, un viitor ȋn Rai. Credinţa ȋnseamnă nesigur. Ȋmi concentrez prin efort, atenția pe momentul prezent, pe situația actuală și pe relațiile de viață pe care le cultiv cu mine și cu ceilalţi. acceptare și deschidere către ȋntreaga derulare a vieţii așa cum curge ea ȋn momentul prezent, aici, în fața mea”, continuă psihologul.

Învățături spirituale care te vor ajuta să fii fericită: Renasc ȋn fiecare dimineaţă

Ceea ce fac astăzi contează cel mai mult! Trecutul m-a adus aici, dar s-a terminat. Viitorul este total nesigur. Ȋmi concentrez prin efort, atenția pe momentul prezent, pe situația actuală și pe relațiile de viață pe care le cultiv cu mine și cu ceilalţi.

Învățături spirituale care te vor ajuta să fii fericită: Învață stăpânirea de sine

“Practic uneori liniștea absolută. Fără vorbit cu nimeni, fără telefon si fără laptop. Am invățat-o la budiști. Ei se pricep la asta. Îmi liniștește mintea si mă duce în mine însumi. Am început de la o oră și am ajuns la 10 zile. Senzațiile se intensifică, gândurile inutile dispar și acceptarea îmi crește”, explică psihologul Alexandru Pleșea.

Învățături spirituale care te vor ajuta să fii fericită: Nu mai spune ”eu”

“Eu vreau aia, mie îmi place așa, eu am chef de asta…”. A renunţa la EU constituie o practică de moment, una extrem de eliberatoare. Începe prin a nu-l mai pune în propoziții. Devii propriul tău observator. Aici începe voința. Încearcă să te concentrezi pe cei din jur atunci când nu ești singură.

Învățături spirituale care te vor ajuta să fii fericită: Suferinţa este rezultatul agăţării (de lucruri)

“În călătorii, afaceri, și multe situații de viața, cu cât mai mult pui dorință către nevoile sau interesele materiale, cu atât mai mult va crește nevoia și interesul către altele noi. În acest ritm, nevoile nu se vor termina. Acest timp de continuitate atrage suferința sau nemulțumirea cu ce ai”, explică Alexandru Pleșea.

Învățături spirituale care te vor ajuta să fii fericită: Prietenia este cea mai ȋnaltă formă de iubire

“Prietenia are nevoie de timp, are nevoie de încredere și de răbdare. Oferă ce aștepți într-o prietenie. Oferă ce crezi că îi face bine prietenului tău. Traseul prieteniei este calea spre căsătoriile de lungă durată, spre colaborările lungi, spre afaceri si relații de succes”, consideră specialistul.

Învățături spirituale care te vor ajuta să fii fericită: Oamenii dificili sunt cei mai buni profesori. “Rezonabilul nu poate fi profesor desăvărșit. El este normalitatea, comportamentul obișnuit și nu poate ieși în evidență. Nerezonabilul poate fi un instructor, un trainer, un speaker, un profesor, tocmai din motivul viziunii neobișnuite și a dorinței de împărtașire a informațiilor în moduri cu totul și cu totul noi și diverse”, declară psihologul Alexandru Pleșea.

Învățături spirituale care te vor ajuta să fii fericită: Poți fi recunoscător pentru oricine și pentru tot

“Recunoștința este injecția spre fericirea ta. O poți oferi oriunde și oricând dorești. În timp ce ești recunoscător, corpul tău emană dopamină și serotonină, neurotransmițătorii asociați stării de bine și de fericire”, conchide psihologul Alexandru Pleșea.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com