Întrebări care îți vor schimba concepția despre viața sexuală: ”Care sunt primele mesaje pe care le-ai primit despre sex?”

În cele mai multe familii din România, sexul era un subiect tabu. Aflam de la prieteni diverse informații, nu toate adevărate. În plus, părinții transmiteau mesaje de interdicție. Mulți am crescut cu ideea că este ceva rușinos și ascuns. Adu-ți aminte de primele amintiri pe care le ai despre asta. Era ceva de temut sau de evitat? Este un subiect jenant? Ți-ai văzut părinții ținându-se de mână sau sărutându-se ori era ceva interzis? Poate că în adolescență ai primit șia lte mesaje de genul ”să nu ai încredere în băieți pentru că nu vor decât un singur lucru de la tine”.

Întrebări care îți vor schimba concepția despre viața sexuală: ”Cum ai prelucrat informațiile pe care le-ai primit?”

Este important să-ți dai seama și cum ai prelucrat tu însăți informațiile primite. Acestea s-au transormat în concepții de viață care au probabil putere și în prezent. Completează următoarele propoziții pentru a descoperi care este concepția ta generală pe care ți-ai însușit-o și care – posibil- îți determină chiar și experiențele din prezent.

  • Fetele bune niciodată nu…”
  • Un bărbat adevărat se comportă…”
  • O femeie adevărată este cea care…”
  • Nu pot avea organsm decât dacă…”.

Este important să-ți dai seama care sunt gândurile care stau în spatele acțiunilor tale și a ceea ce îți dai voie să simți sau nu.

Vorbești despre sex cu partenerul tău? Nu ar trebui să-ți fie rușine

Întrebări care îți vor schimba concepția despre viața sexuală: ”Cum te-au modelat primele experiențe sexuale?”

Concepția pe care ți-o faci înainte de a-ți începe viața sexuală poate să confirme sau să infirme ceea ce gândeai înainte. Mai ales primele experiențe te formează pentru mai departe. Pot avea impact chiar și peste mulți ani de zile. Dacă ai trăit o întâmplare negativă, poți trece în mod conștient peste ea, dar există mulți care încearcă să o nege și să ascundă totul în uitare. Cu toate acestea, te influențează mai mult decât îți dai seama chiar și în prezent. De aceea, este bine să faci pace cu trecutul și să înțelegi ceea ce ai trăit prin prisma maturității. Dacă este nevoie, apelează la sfatul unui specialist.

Citește și: Cum îți poți îmbunăți rapid viața sexuală

Sursa foto: 123rf.com