Dacă știi că ”te-a înșelat în urmă cu mai mulți ani și nu poți avea încredere din nou, nu este bine să-ți ignori frustrările, doar de dragul de a nu distruge relația. După ce-ți exprimi tristețea, furia și orice altă emoție pe care o simți, poți să reiei comunicarea cu soțul și puteți construi împreună ceva. În acest caz, totul este în regulă”, spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Te-a înșelat în urmă cu mai mulți ani. Discută cu persoane de încredere despre asta

După ce ai vorbit cu el cu calm, puteți discuta tu și partenerul cu persoane în care ambii aveți încredere și care nu vor ține partea niciunuia dintre voi, cum ar fi nașii. Mai puteți sau apela la un consilier în probleme de cuplu. În urma acestor sfaturi, vei ști mai bine ce să faci. Totuși, hotărârea finală îți aparține.Până la urmă, orice decizie este individuală. Depinde de cum este structurată relația, de cum este construită, de ce înseamnă pentru membrii ei încrederea, comunicarea sau sprijinul reciproc”, este de părere specialistul.

Te-a înșelat în urmă cu mai mulți ani. Vindecarea rănilor

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395”Momentul în care ai fost înșelată este ca o rană deschisă. La unele femei este mai grea, la altele mai ușoară. De aceea, în unele cazuri ia mai mult timp să se vindece, în altele mai puțin. Nu este util să grăbești procesul de vindecare prin presiune. Nu căuta argumente ”realiste” de genul: a fost cu mult timp înainte, nu a mai făcut nimic de atunci, aveți copii și casă împreună, nu te poți despărți la vârsta ta etc. Se poate întâmpla ca, după ce au trecut toate etapele de negare, furie, lamentări, depresie etc., să aibă loc o acceptare reală și dorința de a reconstrui. Din acel punct, putem să discutăm despre reconstrucție și refacere reală. Indiferent cât de greu pare, dacă există dorința de a rămâne împreună, aveți șanse de reușită. Există tehnici și specialiști care să vă ajute în acest proces.”

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com