Ce înseamnă atunci când copilul tău visează că un animal mare (leu, lup etc.) vrea să-l mănânce

Cele mai multe animale în vise simbolizează obiceiurile și însușirile persoanei care visează. De eemplu, un leu sau un lup frioros pot indica rezistența la propriul curaj. Dacă micuțul tău îți povestește că visează un animal mare care vrea să-l mănânce, spune-i să-ți arate exact ce se întâmplă în vis. Sugerează- să joace ca la teatru animalul care îl sperie și reacția lui în acel moment. De cele mai multe ori, joaca de-a personajul de care îți e teamă poate elibera frica.

Copilul tău are coșmaruri? Ce e de făcut!

Ce înseamnă atunci când copilul tău visează că una din jucăriile lui se trezește la viață

De multe ori, aceste vise sunt induse de vizionarea filmelor de animație sau pentru copii. Micuții văd ceva la televizor, după care visează acel lucru. Dacă fiul sau fiica ta se plânge că acel vis devine coșmar, ar fi bine să selectezi mai bine ceea ce vizionează la televizor sau pe calculator.

Ce înseamnă atunci când copilul tău visează că toți copiii își bat joc de el

Poate fi o teamă reală, mai ales dacă a schimbat școala și va urma să fie într-un colectiv nou. Vorbește deschis cu copilul tău despre această teamă a lui. Nu-i spune niciodată ”e doar un vis”. Ia-l în serios. Analizați situația și vedeți ce ar fi de făcut. Dă-i câteva exemple și din viața ta despre momente în care te-ai simțit așa. Spune-i cum ai rezolvat situația sau ce ai face acum dacă te-ai confrunta cu acea problemă.

Citește și: Trucuri de ajutor pentru a-l scăpa de frica de întuneric

Sursa foto: 123rf.com