Uneori, bărbații care înșală consideră că nu greșesc cu nimic față de parteneră pentru că nu implică o relație sexuală propriu-zisă. În alte cazuri, când sunt întrebați de ce înșală bărbații ei dau vina pe soție, pe șef și chiar pe amantă… Unii pot spune că acesta este comportamentul masculin obișnuit și că ei nu sunt programați pentru monogamie etc.

De ce înșală bărbații – adevăratele motive

Bărbații înșală dintr-o multitudine de motive. De obicei nu este unul singur. Poate fi o combinație dintre două sau mai multe din motivele de mai jos:

Imaturitate: Dacă nu are suficientă experiență în relații de lungă durată sau nu înțelege foarte bine consecințele acțiunilor sale, s-ar putea să creadă că e în regulă să aibă aventuri sexuale;

O problemă secundară: dacă are o problemă cu consumul de alcool sau de alte substanțe care îi alterează capacitatea de a lua decizii, ar putea să ajungă să înșele.

Dependența de sex: aceasta înseamnă că se angajează compulsiv în relații sexuale ca mod de a evita problemele pe care le are în viața reală.

Nesiguranță: s-ar putea să se simtă insuficient de prezentabil, prea tânăr sau prea bătrân, insuficient de deștept etc. O aventură sexuală (sau mai multe) i-ar putea confirma faptul că este dezirabil și i-ar crește stima de sine.

Relația s-a terminat: poate că vrea să încheie relația actuală. În loc să-i spună partenerei că s-a terminat, o înșală și o lasă pe ea să rupă relația după ce află. Mai există variantă că nu vrea să-și părăsească actuala parteneră până nu găsește o înlocuitoare.

Face confuzia între îndrăgostire și iubire: consideră că primii fiori pe care îi simte sunt singurul lucru pe care și-l dorește și garanția că acele senzații vor ține. Iar dacă nu durează, este cazul să își caute pe altcineva. Dar se înșală. Îndrăgostirea poate fi primul pas către iubire, dar aceasta din urmă este o relație asumată care trece prin mai multe încercări, prin perioade bune sau mai puțin bune. Îndrăgostirea ține mai mult de proiectarea idealurilor și visurilor noastre pe o altă persoană. De cele mai multe ori, aceasta nu are nicio legătură cu ele.

Aventura este motiv de despărțire?

Sursa foto: 123rf.com