Deci, dacă vrei să ai o căsnicie fericită și trainică, ar trebui să analizezi de aproape relațiile oamenilor care sunt de mult timp împreună și care par a fi fericiți. Căsnicia nu înseamnă luna de miere în Grecia sau petrecerea cu 100 de invitați. Acestea sunt doar începutul, iar partea cea mai grea vine mai apoi. Și cu siguranță, o căsnicie adevărată nu înseamnă inimioarele și certificatul de căsătorie valabil o zi de Valentine’s Day.

Ce înseamnă o căsnicie trainică

Căsnicia înseamnă o zi obișnuipe care o petreci împreună cu omul drag, scutece schimbate, nopți nedormite, facturi plătite și mutarea în casă nouă cu toată nebunia trasportului și aranjatului celor 1000 și ceva de cutii în care nu mai știi ce este. Deci, pentru a îndura ani întregi alături de aceeași persoană, ai nevoie de:

O prietenie solidă

Da, e nevoie și de fluturașii din stomac și de atracția fizică irezistibilă. Dar astea nu vă vor duce prea departe, dacă nu sunteți și foarte buni prieteni. Ar trebui ca el să fie persoana pe care vrei să o vezi zi de zi, amicul cu care vrei să împarți toate bucuriile, dar și căruia îi poți plânge liniștită pe umăr când ceva nu merge bine. Ar trebui să fii cea mai de încredere prietenă a lui – cea căreia să-i poată împărtăși toate secretele și în fața căreia să poată fi vulnerabil. Este important și sp vă distrați împreună, să aveți gusturi și preocupări comune, dar și unele diferite pentru a alfa mereu cebva nou de la celălalt.

Respect

E nevoie să respecți persoana, dar și hotărârile celuilalt. Dacă vrei tot timpul să-ți impui părerea ta, dacă îl privești de sus și ești mereu nemulțumită că nu este mai bun, atunci nu ai găsit încă persoana potrivită sau trebuie să-ți ajustezi pretențiile la realitate.

 Încredere

Secretele sunt otrava care macină o relație. Ele creează un zid nevăzut între voi și, chiar dacă sunteți împreună, vă însingurează. Și cine ar vrea să petreacă ( zicem) 50 de ani din viață ascunzându-se de persoana de lângă el și bănuindu-o de cine știe ce? Încrederea te face să te relaxezi măcar acasă și să renunți la orice mască. Și de aici vine următoarul ingredient absolut necesar pentru o căsnicie de durată:

Acceptarea faptului că suntem imprefecți

Și tu și el mai greșiți. Nu sunteți perfecți și nu veți fi vreodată. Una dintre cele mai mari greșeli pe care o poți face într-o relație este să-ți critici mereu partnerul. Asta nu înseamnă că nu ar trebui să-l stimulezi se schimbe în bine, dar atitudinea ta ar trebui să fie de acceptare. Transmite-i că îl vei iubi chiar și danu va reuși să-și depășească defectele.

Sursa foto: