Infidelitatea în căsnicie ”este un act care schimbă radical o relație. Primul lucru care e afectat este încrederea”, observă psihoterapeutul Dragoș Geamăna. Ca și în alte probleme de cuplu, ”lucrurile nu se deteriorează într-o clipită”, atenționează specialistul. ”Este puțin probabil să se ajungă de la iubire la infidelitate în căsnicie foarte rapid. De vină pot fi mai mulți factori. Răceala care apare treptat, grijile vieții de zi cu zi care îi apasă pe amândoi, obișnuința și desensibilizarea care se instalează puțin câte puțin.

Citește și: Semne că vrea să te înșele. Fii atentă la ele!

Cum poți preveni infidelitatea în căsnicie

Psihoterapeut Dragoş Geamănă dragos.geamana@agorapsi.ro

Psihoterapeut Dragoş Geamănă [email protected]

Toate acestea pot fi semne din timp ca infidelitatea este posibilă. Totodată, infidelitatea în căsnicie poate fi prevenită dacă amândoi își dau motive unul altuia ca să își aminteasca de ce sunt împreună, ce i-a atras unul la altul. O relație se construiește pas cu pas și se întreține zi de zi. Nu există un final de la care nu mai este nevoie să construiești sau să întreții ceea ce este deja construit. Este destul de ușor să ne pierdem în hățișul cerințelor vieții și să uităm că partenerul are nevoie de iubire, de asigurare de sprijin și de suport. În căsniciile în care iubirea și prietenia între soți se manifestă zi de zi, este mai puțin probabil să apară tentațiile și infidelitatea,” spune psihoterapeutul Dragoș Geamăna.

Află cauza infidelității în căsnicie

Pentru a face ceva, este important să știi ce anume a determinat infidelitatea: dacă este un accident sau implică apariția sentimentelor față de o alta femeie. ”Există și cazuri în care infidelitatea este privită ca fiind ceva minor. El consideră că are nevoie, ca bărbat, de mai multe partenere sau spune că toți fac asta. Dacă gândește așa, sunt destul de puține lucruri de făcut. Femeia acceptă sau nu, iar relația merge mai departe sau se încheie. Totuși, de cele mai multe ori, infidelitatea este privită de către amândoi partenerii ca fiind ceva inacceptabil. Iar de la această atitudine, se poate lucra la refacerea căsniciei, dacă ei își doresc asta”, spune psihoterapeutul.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com