Poate fi primul pas spre infidelitatea reală sau poate rămâne doar așa. Oricum ar fi, infidelitatea emoțională poate scinda un cuplu. Află cum să o recunoști la tine însăți sau la partenerul tău, după semnele notate de psihologul Craig Nakken.

Gândul că ”sunteți doar prieteni”

Poate te gândești și spui că ”sunteți doar prieteni”. Ia mai gândește-te. Prieteniile între persoane de sex opus nu rămân, de multe ori doar prietenii. Dacă tu sau soțul tău aveți un prieten sau o prietenă bună de sex opus, relația voastră nu merge în direcția bună.

Îl folosești drept confident

Dacă îi împărtășești unui alt bărbat cele mai intime gânduri ale tale, speranțele și fricile, pasiunile și problemele, intimitatea dintre voi crește. Aceste confesiuni crează punți emoționale între voi. Indiferent de motivație, aceasta este infidelitate emoțională și poate duce, în timp, și la infidelitate sexuală.

Discuți cu el problemele căsniciei tale

Dacă vorbești cu o persoană de sex opus despre problemele cu partenerul tău, este o înșelare a încrederii pe care acesta ți-o acordă. Dacă faci asta, este un mesaj foarte clar: nu ești fericită în relația pe care o ai și ești disponibilă pentru una nouă.

Îl compari în gând și chiar cu voce tare cu partenerul tău

Un alt semn periculos că este vorba de infidelitate emoțională este că îți compari soțul cu amicul, iar primul iese ”șifonat” din această confruntare. Tot ce ai de spus despre partenerul tău este negativ, în schimb prietenul are toate calitățile. Dacă exprimi și cu voce tare aceste idei, te îndrepți cu pași repezi către divorț.

Gânduri obsesive despre acea persoană

Dacă vorbele și acțiunile ți le mai poți controla, gândurile sunt mai greu de ținut în frâu. Dacă te gândești mereu la celălalt bărbat, dacă abia aștepți să te vezi cu el, să-i spui noutățile, relația ta actuală are mari probleme. Gândește-te bine la ce ai de făcut.

Infidelitatea emoțională, semnal de alarmă pentru relația actuală

Poate soluția simplă ar părea să te desparți de actualul și să începi o relație cu amicul, dar nu ai nicio garanție că lucrurile nu se vor repeta. Că, după ce va trece perioada de ”îndrăgostire”, nu vor apărea aceleași probleme sau altele puțin diferite. Infidetitatea emoțională este un semnal de alarmă pentru tine și pentru soțul tău. Încercați să vedeți ce nu funcționează în relația voastră și găsiți împreună posibile soluții. Dacă el nu știe de amicul tău, poate nu e cazul să-i povestești. Îl vei face gelos și vor apărea noi probleme între voi. Ar fi bine să vă concentrați pe ccele deja existente și pe rezolvarea lor.

Sursa foto: 123rf.com