Te-ai drăgostit de un bărbat mai în vârstă decât tine. Aşa, şi…? Nu-i bai, nu eşti singura! Prietenii sunt îngroziţi şi tind să creadă că el ar avea mai multe în comun cu părinţii tăi decât cu tine, însă care-i problema? Diferenţa dintre voi poate fi de 10-20 de ani, câtă vreme el te face fericită. Chit că eşti cu mult mai tânără, poţi să găseşti lângă el stabilitatea de care ai atâta nevoie. Hai să luăm în calcul câteva aspecte importante. Totuși, dacă diferența e prea mare, ar trebui să te gândești și la cum va fi când el va îmbătrâni… mult mai repede decât tine.

Nu toate cuplurile sunt ”Moni și Iri”

Pornind de la cuplurile îndelung mediatizate şi ajungând până la situaţiile pe care le auzi de la cunoscuţi, diferenţa de vârstă între parteneri este un factor care naşte discuţii. O simplă relaţie, ca să nu vorbim de căsătoria cu un bărbat ceva mai mare ca ani, te plasează în topul subiectelor de bârfă. Cu siguranţă, cei mai cârcotaşi vor spune că, în astfel de relaţii, la mijloc, există un interes financiar. Unde mai pui că, vor exista fel de fel de supoziţii şi scenarii, mai ceva ca în telenovele, potrivit cărora, ori o să-l laşi pentru unul mai tânăr, ori îl înşeli, ori vrei să-i toci averea şi să scapi de el.

Atunci când femeia profită financiar

Ce-i drept, atunci când partenerul tău are o poziţie de invidiat în ierarhia socială, într-adevăr, nu e de lepădat aspectul financiar. Stabilitatea financiară, alături de cea psihică întregesc tabloul ideal al unei relaţii echilibrate. Vă puteţi lesne bucura de micile plăceri ale vieţii, fără să vă certaţi din cauza banilor.

De ce are lipici la femei un bărbat mai în vârstă?

Păi… pentru simplul fapt că te răsfaţă şi te simţi adorată. Ştie să-ţi vorbească şi să te facă să te simţi cu adevărat femeie. E capabil de mai multă dăruire, are experienţă de viaţă, este mai echilibrat şi depăşeşte cu calm situaţiile dificile. Nu e nicio taină faptul că, elegant, politicos şi cu mult şarm, un bărbat trecut de prima tinereţe poate să atragă femeile ca un magnet. Dacă te-ai maturizat mai repede şi eşti dezamăgită de relaţiile cu bărbaţii de vârsta ta, poate fi normal să te simţi atrasă de un bărbat mai în vârstă. Mai există și cazul în care tatăl a lipsit în copilărie. Atunci fata încearcă să-i găsească un înlocuitor în relația de cuplu, alegând un bărbat mai în vârstă. În acest caz, ar fi bine să recurgă la psihoterapie și apoi să vadă dacă l-ar mai alege tot pe el. Ar putea funcționa în continuare relația, dar ar putea și să-și dea seama că altcineva ar fi potrivit pentru ea.

Citește și:

Iubești un bărbat mai tânăr decât tine?

Studiu: bărbații căsătoriți câștigă mai mult

Sursa foto: 123rf.com