Tânăra din Melbourne, Australia, a reușit să treacă peste probleme de sănătate inimaginabile. Toți o consideră o luptătoare dar nu își imaginau și că va deveni mamă după ce a supraviețuit de două ori cancerului și că va aduce pe lume un copil sănătos. Atunci când s-au căsătorit, Terry și Zachary erau împăcați cu ideea că nu vor avea niciodată copii. Totuși, acum sunt părinții unui băiețel pe care l-au numit Matthew, informează dailymail.co.uk. Medicii care au consultat-o sunt uimiți.

Medicii i-au spus că e imposibil să devină mamă

Tânăra mamă suferise în copilărie de două forme diferite de cancer. Cancerul măduvei spinării i-a oprit dezvoltarea și i-a lăsat un braț paralizat. Apoi, la 14 ani a fost diagnosticată cu o tumoare cerebrală. Boala în sine și tot tratamentul pe care l-a urmat făceau să fie imposibil să devină mamă. Pentru Terry, acest lucru devenise doar un vis imposibil.

Ea și Zachary s-au îndrăgostit unul de celălalt încă din copilărie. Și-au dorit să aibă copii imediat după căsătorie, chiar dacă medicii le-au spus că acest lucru este imposibil. Iar în ipoteza improbabilă că Terry ar rămâne însărcinată, specialiștii erau de părere că sarcina i-ar pune viața în pericol.

Citește în dicționarul medical despre ce este sarcina toxică (disgravidia)

Imposibilul devine posibil: Terry devine mamă după ce a supraviețuit de două ori cancerului

Când a rămas însărcinată, Terry a suferit de capacitate pulmonară redusă. În plus, i-au fost depistate noi tumori benigne la creier, dar și o tumoare malignă la măduva spinării. Medicii i-au recomandat să întrerupă sarcina. Tânăra a găsit sprijin în dr. Sue Walker. Ea i-a fost alături și a făcut tot posibilul ca micuțul Matthew să vină pe lume și ca Terry să fie bine.

”Ea ne-a dăruit nouă la fel de mult pe cât i-am dăruit noi, cadrele medicale. Ea ne-a învățat o lecție neprețuită despre puterea curajului și despre hotărâre”, a spus medicul. ”Cred că Terry este un exemplu minunat că orice este posibil”. Nici ea nu credea că va deveni mamă după ce a supraviețuit de două ori cancerului. Tinerii părinți își mai doresc și alți copii.

Citește și: Cancerul la copii – de ce apare și cum se poate depista din timp

Sursa foto: Channel seven