Ar trebui să te gândești dacă mai are rost să mergeți împreună în vacanță doar pentru că ați plătit vacanța cu câteva luni înainte. Un concediu v-ar putea reapropia. Totodată, dacă relația a ajuns la un stadiu de degradare avansat, poate fi un adevărat coșmar. Dacă este vorba și de o plecare cu avionul și nu te poți întoarce decât la data stabilită, veți fi constrânși să petreceți timp împreună. O idee mai bună ar fi să încercați terapie de cuplu sau alt mod în care să vă împăcați mai bine înainte de a pleca sau chiar să anulați rezervarea, dacă chiar nu vă puteți înțelege.

 

Cum iei hotărârea să plecați împreună în vacanță, chiar dacă v-ați certat

Pentru a lua o hotărâre, ”este util să vezi care este gradul de degradare a relației. Întreabă-te: ”cât de mari sunt conflictele existente?” și ”Ce vă doriți unul de la celălalt?”, te sfătuiește psihoterapeutul Tedy Creștin. ”Nu există o scală de evaluare, dar sunt indicii pro și contra. Ar fi util să aveți o discuție sinceră și să luați o decizie împreună despre ce veți face cu acea excursie. Așa va fi cel mai bine pentru amândoi. Nu mai stați să presupuneți ce s-ar putea întâmpla și să faceți planuri, iar apoi să fiți dezamăgiți”, adaugă el.

Când e benefic să plecați împreună în vacanță, chiar dacă v-ați certat

În cazul în care relația nu este atât de degradată, vizitarea unor locuri noi sau a unora care vă trezesc amintiri plăcute poate să vă facă să vă reapropiați. Experiențele inedite și plăcute pot crește sau readuce intimitatea și pasiunea în cuplu. Aveți posibilitatea de a crea noi amintiri și, astfel, să vă reapropiați. Vă puteți aduce aminte și de momente mai bune și de ceea ce v-a făcut la început să vă îndrăgostiți unul de celălalt. În acest timp, puși în situații noi, ați putea afla lucruri necunoscute până acum unul despre celălalt, chiar dacă sunteți împreună de mult timp.

Când mai bine nu plecați împreună în vacanță, dacă v-ați certat

Dacă relația voastră este într-un stadiu de degradare avansat, vă certați mult, vă criticați mereu, începeți un conflict pentru putere din orice, când deja nu vă puteți suporta, poate ar fi mai bine să renunți la vacanță. Deja sunteți într-un stadiu în care aveți nevoie de terapie de cuplu sau de orice altă metodă de refacere treptată și controlată a legăturii dintre voi. Ajunși în acest punct, sunt șanse foarte mici să vă descurcați din mers, doar pentru că sunteți într-un peisaj frumos”, spune Tedy Creștin. Plecarea împreună ar putea isca noi certuri. Dincolo de apropierea forțată, evenimentele negative care pot apărea vor crește gradul de frustrare și, inerent, numărul conflictelor. Întârzierea mijloacelor de transport, pierderea bagajelor, condițiile improprii de cazare etc. pot fi noi motive de gâlceavă.

Vacanța, prilej de împăcare

Dacă amândoi sunteți deciși să încercați să relansați sincer relația și doriți să nu pierdeți excursia, este un mare plus plecați împreună în vacanță, chiar dacă v-ați certat. Dacă însă partenerul nu pare dornic de eforturi de schimbare, poate nu este o idee bună să acceptați să plecați în vacanță. Lucrurile vor merge doar în cazul în care țineți unul la celălalt și aveți multe momente bune și simțiți că vreți să stați mai mult împreună pentru a reface comunicarea. cu toate că v-ați certat rău înainte, acesta poate fi un prilej bun de împăcare,spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com