Analizează ce nu a mers bine înainte de împăcarea cu el după o despărțire dureroasă

Pentru a reuși împăcarea cu el după o despărțire dureroasă, este necesar să înțelegi ce nu a mers în primă fază și de ce s-a ajuns aici. Poți analiza ce s-a întâmplat, de preferință cu ajutorul unui psiholog. Acesta este obiectiv și îți poate pune întrebările potrivite. Astfel, va putea să te provoace să-ți revizuiești vechile concepții.

Dacă nu te schimbi, o împăcare sau o nouă relație fericită este foarte puțin probabilă. Te va ajuta să-ți iei o pauză în care să evoluezi, să ai o viață mai bogată, să-ți asumi mai multe roluri. E important să-ți găsești sensul, să lucrezi la mai multe proiecte personale și să ajungi la un echilibru intern, fără să te bazezi pe un partener.

Din această poziție, poți încerca – dacă asta îți dorești – să faci unele demersuri de împăcare. Este bine să înțelegi că șansele sunt mici. Când pornești cu așteptări scăzute și-ți poți imagina viața și fără relația respectivă, poți să încerci să te reapropii de el. Puteți comunica sincer și vedea ce a fost bun, ce nu a mers. Dacă mai aveți lucruri în comun, puteți încerca din nou.

Să spui ”da” unei partide de sex cu ”fostul”?

Fii curajoasă și deschisă la nou

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

”În majoritatea cazurilor, există multe resentimente, emoții negative și unul dintre parteneri nu mai dorește să mai facă eforturi. Așa că împăcarea cu el după o despărțire dureroasă nu pare ceva posibil în multe cazuri. Este bine și să fii conștientă că fiecare poate găsi un partener mai bun și mai potrivit, decât sunteți unul pentru altul și decât cei din trecut. Dacă nu ești curajoasă, deschisă și dispusă să investești într-o nouă relație, vei pierde poate o oportunitate mult mai mare decât toate cele precedente. Este mult mai bine să ajungi la un echilibru și să te deschizi către nou. Oferă mai mult decât încerci să primești. Ai încredere că următoarea relație va fi una reușită. Este important. Optimismul și încrederea în viitor se învață, prin tehnici specifice de dezvoltare personală sau prin lucru cu un psihoterapeut.

Citește și: Cum îți revii după o despărțire

Sursa foto: 123rf.com