Agențiile de turism te îmbie cu oferte care mai de care mai atrăgătoare și reduceri pe măsură. Austria, Bulgaria sau Grecia te aștepată. Ski, petreceri și vizite în orașe împodobite de sărbătoare, dar și tradiții la ele acasă. Ce să alegi? Iată câteva idei de vacanță de iarnă pentru întreaga familie.

 Idei de vacanță de iarnă pentru întreaga familie: Vizitați zone încărcate de tradiție

Pentru copii, o vacanță în Maramureș sau Bucovina, ori în alte zone ale țării care păstrează încă tradițiile din bătrâni, poate fi o lecție de neuitat. Să vezi colindători îmbrăcați în straie românești, să asculți slujba de Crăciun în biserici străvechi încărcate de istorie, să te înfrupți din bucate tradiționale și să asculți muzică populară autentică – ce poate fi mai potrivit în această perioadă? Vă veți bucura și de plimbări în natură, de sănii trase de cai și de excursii în locuri de vis. Și nu doar cei mici vor avea ce povesti la întoarcere!

Cele mai frumoase colinde de Crăciun pentru cei mici și cei mari

Idei de vacanță de iarnă pentru întreaga familie: Mergeți la munte sau… la mare

Dacă vă plac sporturile de iarnă, puteți alege stațiunile de ski de la noi sau din străinătate. Agențiile de turism se întrec în oferte last minute (mai ales pentru Bulgaria sau Austria) și mai poți găsi variante și mai ieftine pe internet (caută și în Slovacia). Dar dacă nu îți place frigul, ai putea alege să faci Revelionul în Grecia sau Turcia, fie la Atena sau Istanbul, fie într-una din faimoasele stațiuni decorate acum în haine de sărbătoare. Mai poți alege și un circuit prin mai multe orașe europene pentru a vizita târgurile de Crăciun

Dacă te atrage această țară poți vedea o serie de curiozități despre Turcia!.

În Grecia, cu mașina sau cu avionul? Care este cea mai bună variantă?

 Idei de vacanță de iarnă pentru întreaga familie. Disctracție prin oraș

Dar nici dacă rămâi acasă nu te vei plictisi. Pe lângă pregătiri și vizite, primirea colindătorilor, oriunde ai locui, vei găsi variante de distracție. Târgurile de Crăciun au împodobit aproape orice oraș din țară. Chiar dacă e frig, se organizează numeroase concerte gratuite în aer liber. Copiilor (și poate nu doar lor) le-ar plăcea să meargă la patinoar. Nu uita nici să vizitezi un muzeu. De multe ori, nu suntem atenți la atracțiile turistice care sunt chiar în localitatea noastră și ne punem pantofii de turist doar atunci când plecăm în afară. Descoperă împreună cu ai tăi ce are de oferit orașul tău!

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com