Picnic în parc

Chiar dacă nu puteți părăsi orașul, un parc din apropiere poate fi locul ideal pentru un picnic. Asigură-te că are o zonă unde se poate sta pe iarbă. Luați coșurile de mâncare, dar și palete de badminton, minge de fotbal, voley, cărți de joc, remy și orice altceva vă mai gândiți că ați avea nevoie.

Căutare de comori

Ce-ar fi dacă faceți echipă împreună cu o altă familie și îi provocați pe cei mici la o vânătoare de comori? Cum se procedează? Se împachetează jucării mici sau dulciuri în staniol sau hârtie colorată. Se ascund bine în grădină sau prin casă și se lasă ceata de copii să le caute. Să mai vezi zburătăceală și veselie!

Parada modei

Dacă ai fetițe puteți organiza, împreună cu prietenele lor, o paradă a modei. Pune la dispoziție haine pe care nu le mai porți și câteva șaluri care se pot aranja în fel și chip. Și pentru că la orice prezentare de modă se înghesuie fotografii, nici de data asta nu putem face excepție: tata poate juca acest rol și imortaliza eforturile voastre.

Povești de zile ploioase

În zilele mai mohorâte, vă puteți strânge în sufragerie și să redescoperiți, împreună jocurile pe care le aveți prin dulap, fie Scrabble, Monopoly sau chiar Nu-Te-Supăra-Frate. Mai puteți inventa și ceva nou, cum ar fi să spuneți o poveste compusă de toți ai casei și invitații lor. Regula ar fi ca fiecare să spună o propoziție, iar ceilalți să continue, rând pe rând. Și așa, gata povestea.