Sunetul pe care-l scoate cineva care mănâncă este iritant pentru unele persoane. Ba chiar unul dintre cele mai urâte din lume.

Sunetele sunt aplificate în creier, iar din acest motiv îți vine să-i iei celuilalt mâncarea și apa din față.

Aceste sunete enervante sunt asemănătoare tăierii unghiilor. Sau poate pentru unii sunt lucruri complet diferite, iar cea de-a doua nu deranjează deloc.

Spinnerul anti-stres are și beneficii pentru sănătate?

Iată de ce te enervează când cineva mestecă lângă tine

Nu ești singura persoană care are această problemă care poartă numele de misofonie.

Misofonia sau teama de sunet este o tulburare neurologică și se desfășoară în sistemul nervos central și răspunde la sunete într-un mod negativ.

Acest lucru face ca persoana misofonă să experimenteze panica, furie sau dezgust.

Cercetările făcute la Universitatea Northwestern arată că persoanele cu această predispoziție au tendința de a fi mai creative decât majoritatea.

Alte persoane tolerează sunetele pe care le scot alții când mănâncă, dar le urăsc pe cele scoase la băut, sorbit, tastat sau când sunt zgomote puternice.

4 obiceiuri care ne fac să fim anxioși, nervoși și deprimați

Deranjante, uneori, pot fi și bătutul cu creionul în masă, cu tocul în podea, bâțâitul pe scaun, datul din picioare și lista poate continua.

Stresul de zi cu zi, grijile apăsătoare fac din lucruri banale un disconfort psihic accentuat.

Pot fi cazuri în care această tensiune conduce la izbucniri violente.

Dacă situația devine prea serioasă, cel care suferă, probabil, de misofonie se poate adresa unui psiholog, psihiatru sau unui psihoterapeut pentru un consult.

Specialistul va încerca să-și învețe pacientul tehnici prin care să reducă stresul, ieșirile comportamentale nepotrivite, totul pentru a-i reda acestuia confortul psihic.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto